Kotleciki z kurczaka z serem i majonezem to pyszna propozycja obiadu dla wszystkich fanów kurczaka. Pożywne, aromatyczne, smaczne! Jeżeli lubicie kotlety z piersi kurczaka czy pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych, ta propozycja z serem i majonezem także przypadnie Wam do gustu, będzie ciekawą odmianą. Te kotleciki z kurczaka z serem podajcie z ulubionymi surówkami, mizerią, pomidorami w śmietanie, świeżymy czy kiszonymi ogórkami. Niezależnie od tego, co podacie, jako dodatek, będzie smakować świetnie. Aby kotleciki były mniej tłuste, możecie spróbować je upiec w piekarniku, jednak sama tego nie testowałam i nie dam sobie ręki uciąć, że wyjdzie idealnie, ale do odważnych świat należy! Smacznego 🙂
Obserwuj mnie, bądź na bieżąco 🙂Zobacz też:
Smażona pierś kurczaka na patelni grillowej
Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych
Kotlety z kurczaka
Przepis na kotleciki z serem i majonezem
Drukuj przepisSkładniki
- 500 g piersi z kurczaka
- 100 g sera żółtego
- łyżka majonezu
- łyżka przyprawy Maggi (opcjonalnie)
- 3 łyżki mąki
- jajko
- szczypta pieprzu
- szczypta słodkiej papryki
- olej do smażenia
Przepis
Kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę (1x1cm). Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy składniki.
Dodajemy do nich majonez, Maggi, mąkę oraz całe jajko. Mieszamy do dokładnego połączenia się składników.
Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotleciki na złoto - nakładamy je na patelnie łyżką.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
22 komentarze
Anna
19/03/2021 at 20:01Super przepis. Świetne do obiadu, do sałatki, tortilli i jako snack dla dziecka do szkoły. I jeszcze na plus- szybkie wykonanie.
Chcieć to móc
02/07/2022 at 21:57Rewelka . Zrobiłem burgerry. Takie jak w pasibusie. Pełen wypas. Tylko majonez do bułki a nie do kotleta. Pomidor, rukola, ser żółty , potem kotlet i kawałek boczku z patelni jak te plastry z Lidla. W pełni profesjonalny burger i nawet dziecko zjadło dużego w całości. Nic nie zostało. Tylko trochę trzeba przy tym posiedzieć jak to przy kotletach mielonych. Oczywiście pieprz, sól do kotletów. Burgery zajęły mi z pół godziny roboty, żeby wszystko było idealne.
Chcieć to móc
02/07/2022 at 22:00I ser żółty pod kotlet.
Chcieć to móc
02/07/2022 at 22:00I ser żółty pod kotlet.
Ariana
25/06/2020 at 12:29A na ile stopni i minut do piekarnika?
Kasia Nowakowska
20/07/2020 at 16:58Piekłabym koło 20 minut w 180 stopniach, jak w tym przepisie https://www.kuchniabazylii.pl/2018/07/kotleciki-z-kurczaka-z-pieczarkami/
Ariana
25/06/2020 at 12:27A na ile stopni i minit do piekarnika?
Danuta
03/04/2020 at 14:47Za mało przypraw, dodałam sporo soli papryki i pieprzu, ogólnie pyszne 🙂
Kasia Nowakowska
07/04/2020 at 21:09Dziękuję 🙂 Smacznego!
Ania
09/02/2022 at 09:39Przypraw jest w sam raz. Ja dojdę jeszcze pokrojona w kostkę czerwona paprykę. Pozdrawiam ciepło Ania.
Kadzior
29/11/2019 at 14:03Mega przepis. Wszyscy jedli a nawet woleli o dokładkę. Dołączyłem go do stałego menu w domu
Kasia Nowakowska
11/12/2019 at 22:38Dziękuję 🙂 spróbuj także Siekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą
EDITH
14/11/2019 at 10:18Dla moich znajomych I dla mojej rodziny super.Zrobilam pierwszy raz w tym roku na swoje urodziny i efekt mine zaskoczył.Zrobiĺam bardzo dużo I wszystko zostało zjedzone w okay mgnieniu. Polecam😀
Kasia Nowakowska
15/11/2019 at 18:57Dziękuję za opinię 🙂
Justyna
28/06/2018 at 06:27u mnie, obowiązkowo do tego podsmażone pieczarki i sporo natki, pychota 🙂
Kasia Nowakowska
02/07/2018 at 21:21Pycha!
Andzia
17/06/2018 at 17:38Genialny przepis 🙂 Szybki, prosty, tani i co najważniejsze wszystkim w domu smakuje 🙂 Na pewno zagości na stałe w moim menu, dziękuję!
Kasia Nowakowska
20/06/2018 at 21:12Dziękuję 🙂
ANIA
18/07/2019 at 12:09Witam a mozna te kotlety upiec w piekarniku?
Kasia Nowakowska
22/07/2019 at 16:42Oczywiście 🙂
agata
02/01/2018 at 14:48Zgodnie z przepisem – robię takie dzisiaj na obiad 🙂
Kasia Nowakowska
02/01/2018 at 15:27Smacznego 🙂