Przedstawiam Wam dzisiaj trzy pyszne przepisy na tosty. Wykonanie ich jest banalnie proste, a do ich przygotowania będziecie potrzebowali niewielu produktów, a efekt jaki uzyskacie… będzie WOW! 🙂
Do każdego rodzaju przedstawionych tostów będziecie potrzebowali chleba tostowego i… tylko dwóch składników. Jeden przepis jest typowym połączeniem szynki i sera, drugi, żurawiny i sera camembert, a trzeci sera gorgonzola z gruszką. Przypuszczam, że wiele osób nie odważyłoby się na te dwa ostatnie połączenia, ale… gwarantuję, że się w nich zakochacie i zaskoczycie nimi znajomych.
Szybkie tosty to doskonały sposób na imprezę w gronie znajomych. Przygotowuje się je błyskawicznie przy pomocy grilla czy tostera. Swoje tosty przygotowałam na grillu Breville Dura Ceramic, dzięki któremu grillować mogę również w domu w niekorzystną pogodę. Sprawdźcie także opiekacze tej marki, które pomogą Wam przygotować tosty.
Grill zarówno może być używany w taki sposób, jak na zdjęciach, czyli przypiekać produkty z dwóch stron, ale mogę te dwie części grzewcze rozłożyć i traktować, jako grilla klasycznego. Dodatkowo, co dla mnie ważne – zajmuje bardzo mało miejsca, co dla mnie zawsze jest istotne 😉 W sumie podobnie jak ekspres czy blender tej marki. Jeżeli chcecie je zobaczyć, zapraszam do wpisów: Rozgrzewające koktajle na jesień, 10 zalet picia kawy – ciekawostki o kawie.
Przepis na tosty z serem i szynką
Składniki: ser, szynka, chleb tostowy, masło do smarowania chleba
Kromki chleba smarujemy masłem, kroimy szynkę oraz ser, wkładamy do chleba, tak, aby część posmarowana masłem była po zewnętrznej stronie. Zapiekamy kilka minut do zrumienienia.
Przepis na tosty z serem camembert i żurawiną
Składniki: camemebert, suszona żurawina, chleb tostowy, masło do smarowania chleba
Kromki chleba smarujemy masłem, kroimy ser, wkładamy do chleba razem z żurawiną, tak, aby część posmarowana masłem była po zewnętrznej stronie. Zapiekamy kilka minut do zrumienienia.
Przepis na tosty z serem pleśniowym i gruszką
Składniki: ser pleśniowy (lazur lub gorgonzola), gruszka, chleb tostowy, masło do smarowania chleba
Kromki chleba smarujemy masłem, kroimy ser oraz gruszkę, wkładamy do chleba, tak, aby część posmarowana masłem była po zewnętrznej stronie. Zapiekamy kilka minut do zrumienienia.
0 komentarzy