Ciasto francuskie to sprawdzona baza do wszelkiego rodzaju przekąsek czy deserów. Dania z jego użyciem są proste, szybkie i smaczne. Ślimaczki z ciasta francuskiego przygotujecie w 20 minut 🙂
Inne przepisy z ciastem francuskim:
Ciasto francuskie z gruszką i kozim serem
Tarta z brokułami, łososiem i pomidorami
Tarta z jabłkami na cieście francuskim
Składniki na około 10 ślimaczków:
- opakowanie ciasta francuskiego
- ketchup
- kilkanaście plasterków kiełbasy żywieckiej
- ser cheddar
Krok 1
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Następnie rozkładamy na nim kiełbasę żywiecką.
Krok 2
Ciasto dokładnie zwijamy w rulon, po czym kroimy na kawałki grubości około jednego centymetra.
Krok 3
Kładziemy ślimaczki na blaszce i posypujemy je startym serem. Pieczemy około 10-15 minut w 220 stopniach.
4 komentarze
JW
13/04/2018 at 10:56Zrobiłem dziś, bardzo smaczne i proste wykonanie. Pozdrawiam
Kasia Nowakowska
13/04/2018 at 10:59Cieszę się 🙂 Dziękuję za opinię.
Monica Wino i Oliwki blog
26/06/2016 at 14:01Uwielbiam, a już dawno nie robiłam.
Pozdrawiam!
Kasia Nowakowska
26/06/2016 at 20:52Witaj w klubie 😉