Mięsa/ Przekąski/ Przystawki

Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem

(ten przepis nie został jeszcze oceniony)

Ciasto francuskie to sprawdzona baza do wszelkiego rodzaju przekąsek czy deserów. Dania z jego użyciem są proste, szybkie i smaczne. Ślimaczki z ciasta francuskiego przygotujecie w 20 minut 🙂


Inne przepisy z ciastem francuskim:

Ciasto francuskie z gruszką i kozim serem

Tarta z brokułami, łososiem i pomidorami

Parówki w cieście francuskim

Tarta z jabłkami na cieście francuskim


Składniki na około 10 ślimaczków:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • ketchup
  • kilkanaście plasterków kiełbasy żywieckiej
  • ser cheddar

Krok 1

Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Następnie rozkładamy na nim kiełbasę żywiecką.

Krok 2

Ciasto dokładnie zwijamy w rulon, po czym kroimy na kawałki grubości około jednego centymetra.

Krok 3

Kładziemy ślimaczki na blaszce i posypujemy je startym serem. Pieczemy około 10-15 minut w 220 stopniach.


slimaczki_ciasto_francuskie_przepis

  
    

Może ci się spodobać

4 komentarze

  • Reply
    JW
    13/04/2018 at 10:56

    Zrobiłem dziś, bardzo smaczne i proste wykonanie. Pozdrawiam

    • Reply
      Kasia Nowakowska
      13/04/2018 at 10:59

      Cieszę się 🙂 Dziękuję za opinię.

  • Reply
    Monica Wino i Oliwki blog
    26/06/2016 at 14:01

    Uwielbiam, a już dawno nie robiłam.
    Pozdrawiam!

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top