Przystawki/ Sałatki

Sałatka z papryką, serem feta i pietruszką

Nie za bardzo lubię surową paprykę, jednak pieczona jest słodka, ma delikatny smak i niezwykły aromat. Sałatkę można podawać, jako dodatek, ale także jako oddzielne danie 🙂

Składniki – 2 porcje sałatki

– pół papryki żółtej

– pół papryki zielonej

– pół papryki czerwonej

– 1/3 opakowania sera typu feta

– pół garści natki pietruszki – posiekana

– kilka orzechów arachidowych solonych roztartych w moździerzu

sos miodowo-musztardowy

 

Paprykę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy w piekarniku nagrzanym około 160 stopni do momentu „przypalenia”, zmiękczenia skórki. Następnie kroimy ją w mniejsze kawałki. Ser kroimy w kostkę. Mieszamy paprykę z serem, dodajemy orzechy, pietruszkę i polewamy sosem.

Smacznego!

_DSC0986ar_DSC0946a

_DSC0969a

  
    

Może ci się spodobać

1 komentarz

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top