Koreczki imprezowe są topową przekąską podczas spotkań ze znajomymi czy grilla. Zawsze znikają w błyskawicznym tempie i smakują dobrze. Robię je dość często w różnych wariacjach. W poniższym przepisie do przygotowania koreczków wykorzystałam pomidorki koktajlowe, ogórka, ser feta oraz ser pleśniowy. Oczywiście swoje koreczki możecie dowolnie urozmaicać, dodając na przykład oliwki, ser żółty czy winogrona.
Ciekawi mnie czy macie swoją ulubioną wersję koreczków? 🙂 Zapewne tak! Pochwalcie się w komentarzu, jakie koreczki imprezowe robicie najczęściej! Lubię eksperymenty i nowych połączeń smakowych, bardzo chętnie spróbuję.
Jeżeli jesteście ciekawi gdzie kupiłam te kolorowe, plastikowe wykałaczki – podpowiadam, Tiger 😉
Zobaczcie też: Karnawałowe przekąski
Przepis na koreczki imprezowe
Drukuj przepisSkładniki
- ser feta
- ser pleśniowy
- ogórek
- pomidorki koktajlowe
- wykałaczki
Przepis
1
Składniki przygotowujemy do koreczków: sery kroimy w kostki, pomidorki kroimy na pół, ogórka obieramy i kroimy w kostkę.
2
Kolejno nadziewamy składniki: pomidorek, ser, ogórek.
3
Podajemy schłodzone.
1 komentarz
uziyada
31/10/2017 at 12:07Koreczki są rewelacyjne, często serwuje je jako przystawkę na przyjęciach 🙂