Przystawki

Karnawałowe przekąski

Niespodziewani goście? Problem z menu? Polecam szybkie, smaczne i proste przekąski, które zachwycą niejedno podniebienie!

Koreczki z tortilli

Placki tortilli kroimy w kilka pasków, dość szerokich. Zawijamy w nich co nam się zamarzy. U mnie szpinak, szynka szwardzwaldzka, ser żółty, suszone pomidory w zalewie, oliwki – w różnych konfiguracjach. Nabijamy zawinięte roladki na wykałaczki.


Pasta z tuńczyka i serka naturalnego

Kanapkowy serek naturalny dokładnie mieszamy z tuńczykiem w sosie własnym. Dodajemy szczyptę pieprzu. Podajemy z krakersami.


Kąski kurczaka w płatkach kukurydzianych

Pierś z kurczaka kroimy w paski. Maczamy w jajku z dodatkiem soli, pieprzu i słodkiej papryki oraz obtaczamy w płatkach (lekko rozdrobnionych). Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy z dipami.
U mnie oczywiście czosnkowy własnej roboty 😉

Sos czosnkowy:
– duży jogurt naturalny
– dwa, posiekane ząbki czosnku
– łyżka majonezu
– łyżka delikatnej musztardy
– szczypta ziół prowansalskich
– sól do smaku
Najlepiej, aby sos  przed podaniem postał około godziny w lodówce, aby nabrał czosnkowego aromatu.
  
    

Może ci się spodobać

4 komentarze

  • Reply
    Klaudii
    11/01/2019 at 13:13

    Wydaje mi się, że widziałam tu przepis na pieczarki nadziewane szpinakiem i serem mozzarella i nie mogę go znaleźć, pomocy!

    • Reply
      Kasia Nowakowska
      13/01/2019 at 12:10

      Niestety nie mam jeszcze takiego przepisu 🙁

  • Reply
    Ola
    03/01/2013 at 08:23

    smakowite!

  • Reply
    slyvvia
    02/01/2013 at 21:57

    Świetne tortille. Lubię takie połączenia 🙂

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top