Dania jajeczne są szybkie i pyszne, nie sądzicie? 🙂 Przygotowałam dziś frittatki, idealne na mały głód.
– 6 jajek
– 2 kabanosy
– mała cebulka
– koperek
– sól i pieprz do smaku
– masło
Foremki smarujemy masłem i wkładamy do piekarnika. Następnie rozbijamy jaja i mieszamy na jednolitą konsystencję. Dodajemy pokrojone w plasterki kabanosy, cebulę pokrojoną w kostkę, koperek oraz sól i pieprz. Po wymieszaniu wlewamy do dowolnych foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 200 stopni do momentu, aż jajka się zetną – około 15-20 minut. Proporcje idealne dla dwóch osób.
Fritatki podałam z podpieczonymi pomidorkami.
Smacznego!
3 komentarze
amandaricci.butikzprzepisami
10/04/2014 at 11:51fajny pomysł
Michał Załuczkowski
08/04/2014 at 16:51zachęca do zrobienia 😉 pozdrawiam 😉
Justyna Żak
07/04/2014 at 19:35wygląda smacznie:)