Przystawki/ Śniadania

Frittatki z kabanosami, koperkiem i cebulą

Dania jajeczne są szybkie i  pyszne, nie sądzicie? 🙂 Przygotowałam dziś frittatki, idealne na mały głód. 
– 6 jajek
– 2 kabanosy
– mała cebulka
– koperek
– sól i pieprz do smaku
– masło
Foremki smarujemy masłem i wkładamy do piekarnika. Następnie rozbijamy jaja i mieszamy na jednolitą konsystencję. Dodajemy pokrojone w plasterki kabanosy, cebulę pokrojoną w kostkę, koperek oraz sól i pieprz. Po wymieszaniu wlewamy do dowolnych foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 200 stopni do momentu, aż jajka się zetną – około 15-20 minut. Proporcje idealne dla dwóch osób.
Fritatki podałam z podpieczonymi pomidorkami.
Smacznego!
  
    

Może ci się spodobać

3 komentarze

  • Reply
    amandaricci.butikzprzepisami
    10/04/2014 at 11:51

    fajny pomysł

  • Reply
    Michał Załuczkowski
    08/04/2014 at 16:51

    zachęca do zrobienia 😉 pozdrawiam 😉

  • Reply
    Justyna Żak
    07/04/2014 at 19:35

    wygląda smacznie:)

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top