Przystawki/ Sałatki/ Zdrowe sałatki

Sałatka z jajkami przepiórczymi

Przepis na sałatkę z jajkami przepiórczymi
4.7/5 - (3 )

Sałatka z jajkami przepiórczymi to pyszna przystawka, idealna na wielkanocny stół, jak i również na inne wiosenne spotkania w gronie rodziny oraz bliskich. Jest niesamowicie świeża, pachnąca i smakowita. Majonez w połączeniu z bazylią i sokiem z cytryny nadaje charakteru i doskonale komponuje się z jajeczkami przepiórczymi, oliwkami, czerwoną cebulą i pomidorkami. Aby sałatka prezentowała się atrakcyjnie, jako bazę wykorzystajcie roszponkę, której kępki wyglądają świetnie na talerzu 🙂 Do przygotowania sałatki wykorzystałam produkty premium z serii Kwintesencja Smaku, które znajdziecie tylko w sklepach E.Leclerc. Produkty charakteryzują się czarno-złotymi opakowaniami i są produkowane wyłącznie przez sprawdzonych dostawców.

Przepis na sałatkę z jajkami przepiórczymi

Drukuj przepis
Porcji: 3-4 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • roszponka
  • 4 jajka przepiórcze
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • oliwki zielone nadziewane migdałami
  • czerwona cebula
  • oliwa z oliwek do polania
  • pieprz do smaku
  • SOS:
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżka soku z cytryny
  • garść liści bazylii

Przepis

1

Roszponkę myjemy. Jajka gotujemy 3 minuty, studzimy i obieramy, kroimy na pół. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Cebulę kroimy w cienkie plastry. Składniki sosu blendujemy ze sobą.

2

Na duży płaski talerz nakładamy 2 łyżki sosu na obrzeża, układamy następnie roszponkę i ponownie polewamy sosem.

3

Po czym układamy na roszponce kolejno pomidorki, oliwki, cebulę i polewamy całość odrobiną oliwy z oliwek dla smaku oraz pieprzymy.

Przepis na sałatkę z jajkami przepiórczymi
Przepis na sałatkę z jajkami przepiórczymi
Przepis na sałatkę z jajkami przepiórczymi
Przepis na sałatkę z jajkami przepiórczymi

*wpis powstał we współpracy z E. Leclerc

  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top