Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu króluje praktycznie w każdym polskim z domu i zdecydowana większość z Was ją doskonale zna, prawda? 🙂 Jednak w każdej rodzinie przygotowuje się ją trochę inaczej. Jedni dodają do sałatki pora, drudzy kukurydzę, a jeszcze inni nie dodają na przykład jabłka. Przepis na taką sałatkę warzywną jest więc jest dość uniwersalny, do modyfikowania, w zależności od tego jakie składniki lubimy najbardziej. Pamiętajcie, aby kolejnym razem, kiedy będziecie gotować rosół, włożyć do niego trochę więcej warzyw, aby następnie zrobić sobie pyszną kolację czy śniadanie, właśnie w takiej formie 🙂 Zapraszam po mój przepis! Smacznego!
Zobacz też:
Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów
10 przepisów na smaczne i pożywne sałatki
Przepis na sałatkę jarzynową z warzyw z rosołu
Drukuj przepisSkładniki
- 2 duże marchewki z rosołu
- 1 pietruszka z rosołu
- 1/4 selera z rosołu
- 2 jajka
- 3 średnie kiszone ogórki
- 1 jabłko
- 1/2 puszki zielonego groszku
- mała cebulka
- 5-6 łyżek majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przepis
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Warzywa z rosołu, ogórki, obrane jabłko oraz cebulkę kroimy w kostkę.
Wszystko razem mieszamy i dodajemy groszek oraz majonez. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
4 komentarze
lecher
02/12/2018 at 09:46Ja dodaję jeszcze do tej mieszanki warzyw jednego średniego ziemniaczka9 też pokrojony w kosteczke)
Kasia Nowakowska
02/12/2018 at 13:11Też czasem dodaję 🙂
Magdalena
07/01/2018 at 20:49uwielbiam sałatki jarzynowe 🙂
Kasia Nowakowska
07/01/2018 at 20:54och ja tak samo, mogłabym jeść je codziennie 😀