Boże Narodzenie/ Sałatki/ Śniadania/ Wielkanoc

Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu

Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu króluje praktycznie w każdym polskim z domu i zdecydowana większość z Was ją doskonale zna, prawda? 🙂 Jednak w każdej rodzinie przygotowuje się ją trochę inaczej. Jedni dodają do sałatki pora, drudzy kukurydzę, a jeszcze inni nie dodają na przykład jabłka. Przepis na taką sałatkę warzywną jest więc jest dość uniwersalny, do modyfikowania, w zależności od tego jakie składniki lubimy najbardziej. Pamiętajcie, aby kolejnym razem, kiedy będziecie gotować rosół, włożyć do niego trochę więcej warzyw, aby następnie zrobić sobie pyszną kolację czy śniadanie, właśnie w takiej formie 🙂 Zapraszam po mój przepis! Smacznego!


Zobacz też:

Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów

10 przepisów na smaczne i pożywne sałatki

Przepis na sałatkę jarzynową z warzyw z rosołu

Drukuj przepis
Porcji: 4 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • 2 duże marchewki z rosołu
  • 1 pietruszka z rosołu
  • 1/4 selera z rosołu
  • 2 jajka
  • 3 średnie kiszone ogórki
  • 1 jabłko
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • mała cebulka
  • 5-6 łyżek majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

1

Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Warzywa z rosołu, ogórki, obrane jabłko oraz cebulkę kroimy w kostkę.

2

Wszystko razem mieszamy i dodajemy groszek oraz majonez. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

 

Może ci się spodobać

2 komentarze

  • Reply
    Magdalena
    07/01/2018 at 20:49

    uwielbiam sałatki jarzynowe 🙂

     
    • Reply
      Kasia Nowakowska
      07/01/2018 at 20:54

      och ja tak samo, mogłabym jeść je codziennie 😀

       

    Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top