Sałatka z wątróbką i kozim serem to danie idealne na uroczystą kolację. Podana w towarzystwie dobrego wina skradnie Wasze kubki smakowe, o ile oczywiście wątróbkę lubicie. W tej sałatce znajduje się mieszanka smaków – od słodkiego po kwaśny. Wątróbka komponuje się doskonale z kozim serem, pomarańczami oraz konfiturą żurawinową. Smacznego!
Zobacz też:
Sałatka z pieczonym batatem i rukolą
Sałatka z serem kozim i ogórkiem
Sałatka z suszonymi pomidorami i serem feta
Sałatka ze szpinakiem, gorgonzolą i granatem
Sałatka z awokado i serem feta
Sałatka z burakami i kozim serem
Przepis na sałatkę z wątróbką i kozim serem
Drukuj przepisSkładniki
- 300 g usmażonej wątróbki
- 2 garście mieszanki sałat
- pomarańcza
- 10 łyżeczek konfitury żurawinowej
- twardy ser kozi
Przepis
Wątróbkę smażymy (nie solimy) na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia i kroimy w plastry.
Pomarańczę obieramy nożem (tak jak jabłko) ze skóry i kroimy w cienkie filety, aby nie było na nich dużej ilości białej skórki.
Na talerze wykładamy mieszankę sałat, wątróbkę, pomarańcze, ser, a na koniec dodajemy kleksy z żurawiny.
0 komentarzy