Przekąski/ Przystawki/ Śniadania/ Śniadania na słono/ Śniadania z jajkiem

Jajka faszerowane awokado

Przepis na jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado są ciekawą odmianą od klasycznych jaj faszerowanych pieczarkami. Nie wymagają dużej ilości pracy, ani długiego czasu przygotowania. Farsz z awokado jest delikatny i lekki, a jego smak podkręca czerwona cebulka, szczypiorek i sok z cytryny. Polecam jajeczka posypać sporą ilością świeżo mielonego pieprzu, będą prezentować się i smakować jeszcze lepiej 🙂 Dodatkowo po przygotowaniu farszu i nadzianiu jajek, pasty jajecznej z awokado trochę Wam zostanie – można z powodzeniem zjeść ją na kanapkach. Smacznego!

Zobaczcie też inne przepisy z jajkami:

Sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi

Sałatka z jajkami przepiórczymi

Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem

Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką

Przepis na jajka faszerowane awokado

Drukuj przepis
Porcji: 10

Składniki

  • awokado
  • 5 jajek
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka soku z cytryny
  • sólo i pieprz do smaku
  • szczypiorek do dekoracji

Przepis

1

Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Cebulę kroimy w drobną kostkę.

2

Ugotowane jajka kroimy na pół i wydrążamy z nich żółtka, przekładamy do miski.

3

Do tej samej miski dodajemy awokado, cebulę, majonez, sok z cytryny. Łączymy za pomocą widelca, aby składniki przybrały formę pasty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

4

Jajka faszerujemy powstałą pastą, pieprzymy i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Przepis na jajka faszerowane awokado
Przepis na jajka faszerowane awokado
Przepis na jajka faszerowane awokado
  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top