Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem to ciekawa alternatywa dla nadziewanych jajek. Przepis ten jest moją propozycją nietypowej przystawki na świąteczny stół. Jestem pewna, że na gościach zrobi duże wrażenie. Koreczki z jajeczek możecie zrobić w różnych wersjach smakowych, np. zamiast łososia można dodać szynkę, lub ogórka, a zamiast kiełków – rzeżuchę. Co kto lubi 🙂
Do wszelkich nadziewanych jajek, past jajecznych czy kanapek polecam szczególnie majonezy trochę pikantniejsze, jak np. Majonez Kętrzyński Stołowy – dzięki temu potrawy nabierają wyjątkowego smaku.
Przepis na jajeczka przepiórcze z łososiem
Drukuj przepisSkładniki
- 6 jajeczek przepiórczych
- 6 malutkich kawałków łososia wędzonego na zimno
- garść kiełków
- 6 małych łyżeczek Majonezu Kętrzyn Stołowego
- 6 wykałaczek
Przepis
Jajeczka przepiórcze gotujemy na twardo i obieramy. Kroimy na pół - aby powstała podstawa oraz kapelusik.
Na podstawę jajeczka nakładamy łososia, smarujemy go majonezem, kładziemy kiełki i zamykamy jajeczko. Nadziewamy na wykałaczkę. Tak postępujemy z każdym jajeczkiem.
Podajemy położone na kiełkach.
0 komentarzy