Nadziewane jajka bardzo lubię. Tym razem postawiłam na nieco wyraźniejsze smaki. Koniecznie spróbujcie.
Składniki (4 jajka)
– 4 jajka
– 2 plastry pomidorów suszonych w zalewie
– kilkanaście listków kolendry (połowę zostawiamy do ozdoby)
– szalotka
– łyżeczka musztardy dijon
– 2 łyżeczki majonezu
– sól i pieprz grubo zmielone
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, przepoławiamy oraz łyżeczką wyjmujemy żółtka. Żółtka dodajemy do wcześniej posiekanych pomidorów, szalotki oraz kolendry. Składniki dokładnie mieszamy, dodajemy do nich musztardę i majonez. Nadziewamy pastą jajka. Posypujemy solą oraz pieprzem i ozdabiamy kolendrą.
* przepis inspirowany książką Konrada Gacy „Kuchnia Fit”
2 komentarze