Nadziewane jajka bardzo lubię. Tym razem postawiłam na nieco wyraźniejsze smaki. Koniecznie spróbujcie.
Składniki (4 jajka)
– 4 jajka
– 2 plastry pomidorów suszonych w zalewie
– kilkanaście listków kolendry (połowę zostawiamy do ozdoby)
– szalotka
– łyżeczka musztardy dijon
– 2 łyżeczki majonezu
– sól i pieprz grubo zmielone
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, przepoławiamy oraz łyżeczką wyjmujemy żółtka. Żółtka dodajemy do wcześniej posiekanych pomidorów, szalotki oraz kolendry. Składniki dokładnie mieszamy, dodajemy do nich musztardę i majonez. Nadziewamy pastą jajka. Posypujemy solą oraz pieprzem i ozdabiamy kolendrą.

* przepis inspirowany książką Konrada Gacy “Kuchnia Fit”
2 komentarze
Kuchnia Fit, Konrad Gaca - recenzja książki - kuchniabazylii.pl
07/03/2017 at 11:52[…] W książce znajdziemy przepisy na codzienne dania o obniżonej wartości kalorycznej, które robi się zaledwie w kilka chwil, a jak wiadomo taką szybką kuchnię najbardziej lubię. Tym samym, na podstawie książki stworzyłam przepis na Jajka nadziewane suszonymi pomidorami, kolendrą i szalotką. […]
Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami | Kuchnia Bazylii
20/03/2016 at 16:02[…] Jajka nadziewane suszonymi pomidorami, kolendrą i szalotką […]