Przystawki/ Wielkanoc

Jajka nadziewane pieczarkami

W ten ch艂odny wiecz贸r odrobina wiosny? 馃檪
Sk艂adniki:
– 5 jajek
– kilka pieczarek
– szczypiorek
– szalotka
– majonez
– s贸l i pieprz
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie przygotowujemy pieczarki: dok艂adnie je myjemy, po czym 艣cieramy na tarce i obsma偶amy na ma艂ej ilo艣ci mas艂a. Kiedy jajka si臋 ugotuj膮, wystygn膮, kroimy je na po艂贸wki z ka偶dej wyjmuj膮c delikatnie 偶贸艂tko. 呕贸艂tka siekamy drobno i mieszamy z pieczarkami. Do tego drobno kroimy szalotk臋 oraz doprawiamy, sol膮, pieprzem, dodajemy odrobin臋 majonezu i wyrabiamy najlepiej widelcem na past臋. Nast臋pnie mas臋 wk艂adamy ma艂膮 艂y偶eczk膮 do bia艂ek. Dekorujemy majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Idealne! 馃檪
Na karnawa艂owy st贸艂 klasyczna przek膮ska w sam raz! 馃檪
Smacznego.
 

Mo偶e ci si臋 spodoba膰

11 komentarzy

  • Reply
    Jajka nadziewane suszonymi pomidorami, kolendr膮 i szalotk膮 | Kuchnia Bazylii
    16/02/2015 at 08:47

    […] Nadziewane jajka聽bardzo lubi臋. Tym razem postawi艂am na nieco wyra藕niejsze smaki. Koniecznie spr贸bujcie. […]

     
  • Reply
    Dorota
    10/02/2013 at 11:58

    uwielbiam takie jajeczka!

     
  • Reply
    JestSmak
    08/02/2013 at 20:40

    Śliczne zdjęcia!

     
  • Reply
    Magdalena
    08/02/2013 at 19:25

    aż zgłodniałam…Pycha!

     
  • Reply
    Anonymous
    08/02/2013 at 19:20

    najczęściej spotykam sie z podsmażanymi. Czasem w skorupkach, a czasem bez:)

     
    • Reply
      Bazylia
      10/02/2013 at 19:03

      Z podsmażanymi jajkami? 馃檪 Hmmmmm?

       
  • Reply
    Ka艣
    08/02/2013 at 19:15

    Takiego zestawienia jeszcze nie próbowałam, ale myślę, ze wkrótce to zmienię, bo wygląda zachecająco. 馃檪

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie. 馃檪
    http://kulinarna-galeria-arty-styczna.blogspot.com/

     
    • Reply
      Bazylia
      08/02/2013 at 19:16

      A myślałam, że będzie to nieco oklepany przepis 馃槈 Już odwiedzam!:)

       
  • Reply
    Wiewi贸ra
    08/02/2013 at 19:04

    niebawem Wielkanoc… przepis super i do wypróbowania 馃檪

     
    • Reply
      Bazylia
      08/02/2013 at 19:09

      U mnie jada się takie jajka od zawsze 馃檪 Imieniny, urodziny, rocznice, święta 馃檪 Naprawdę polecam. Pozdrawiam ciepło!

       

    Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top