W ten chłodny wieczór odrobina wiosny? 🙂
Składniki:
– 5 jajek
– kilka pieczarek
– szczypiorek
– szalotka
– majonez
– sól i pieprz
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie przygotowujemy pieczarki: dokładnie je myjemy, po czym ścieramy na tarce i obsmażamy na małej ilości masła. Kiedy jajka się ugotują, wystygną, kroimy je na połówki z każdej wyjmując delikatnie żółtko. Żółtka siekamy drobno i mieszamy z pieczarkami. Do tego drobno kroimy szalotkę oraz doprawiamy, solą, pieprzem, dodajemy odrobinę majonezu i wyrabiamy najlepiej widelcem na pastę. Następnie masę wkładamy małą łyżeczką do białek. Dekorujemy majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Idealne! 🙂
Na karnawałowy stół klasyczna przekąska w sam raz! 🙂
Smacznego.
9 komentarzy
Dorota
10/02/2013 at 11:58uwielbiam takie jajeczka!
JestSmak
08/02/2013 at 20:40Śliczne zdjęcia!
Magdalena
08/02/2013 at 19:25aż zgłodniałam…Pycha!
Anonymous
08/02/2013 at 19:20najczęściej spotykam sie z podsmażanymi. Czasem w skorupkach, a czasem bez:)
Bazylia
10/02/2013 at 19:03Z podsmażanymi jajkami? 🙂 Hmmmmm?
Kaś
08/02/2013 at 19:15Takiego zestawienia jeszcze nie próbowałam, ale myślę, ze wkrótce to zmienię, bo wygląda zachecająco. 🙂
Pozdrawiam i zapraszam do mnie. 🙂
http://kulinarna-galeria-arty-styczna.blogspot.com/
Bazylia
08/02/2013 at 19:16A myślałam, że będzie to nieco oklepany przepis 😉 Już odwiedzam!:)
Wiewióra
08/02/2013 at 19:04niebawem Wielkanoc… przepis super i do wypróbowania 🙂
Bazylia
08/02/2013 at 19:09U mnie jada się takie jajka od zawsze 🙂 Imieniny, urodziny, rocznice, święta 🙂 Naprawdę polecam. Pozdrawiam ciepło!