Przystawki/ Wielkanoc

Jajka faszerowane pieczarkami

W ten chłodny wieczór odrobina wiosny? 🙂
Składniki:
– 5 jajek
– kilka pieczarek
– szczypiorek
– szalotka
– majonez
– sól i pieprz
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie przygotowujemy pieczarki: dokładnie je myjemy, po czym ścieramy na tarce i obsmażamy na małej ilości masła. Kiedy jajka się ugotują, wystygną, kroimy je na połówki z każdej wyjmując delikatnie żółtko. Żółtka siekamy drobno i mieszamy z pieczarkami. Do tego drobno kroimy szalotkę oraz doprawiamy, solą, pieprzem, dodajemy odrobinę majonezu i wyrabiamy najlepiej widelcem na pastę. Następnie masę wkładamy małą łyżeczką do białek. Dekorujemy majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Idealne! 🙂
Na karnawałowy stół klasyczna przekąska w sam raz! 🙂
Smacznego.
  
    

Może ci się spodobać

9 komentarzy

  • Reply
    Dorota
    10/02/2013 at 11:58

    uwielbiam takie jajeczka!

  • Reply
    JestSmak
    08/02/2013 at 20:40

    Śliczne zdjęcia!

  • Reply
    Magdalena
    08/02/2013 at 19:25

    aż zgłodniałam…Pycha!

  • Reply
    Anonymous
    08/02/2013 at 19:20

    najczęściej spotykam sie z podsmażanymi. Czasem w skorupkach, a czasem bez:)

    • Reply
      Bazylia
      10/02/2013 at 19:03

      Z podsmażanymi jajkami? 🙂 Hmmmmm?

  • Reply
    Kaś
    08/02/2013 at 19:15

    Takiego zestawienia jeszcze nie próbowałam, ale myślę, ze wkrótce to zmienię, bo wygląda zachecająco. 🙂

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie. 🙂
    http://kulinarna-galeria-arty-styczna.blogspot.com/

    • Reply
      Bazylia
      08/02/2013 at 19:16

      A myślałam, że będzie to nieco oklepany przepis 😉 Już odwiedzam!:)

  • Reply
    Wiewióra
    08/02/2013 at 19:04

    niebawem Wielkanoc… przepis super i do wypróbowania 🙂

    • Reply
      Bazylia
      08/02/2013 at 19:09

      U mnie jada się takie jajka od zawsze 🙂 Imieniny, urodziny, rocznice, święta 🙂 Naprawdę polecam. Pozdrawiam ciepło!

    Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top