Przystawki/ Sałatki/ Surówki/ Zdrowe sałatki

Sałatka z fasolki szparagowej i sera feta

Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że połączenie sera feta z fasolką szparagową może być tak smaczne! Delikatna i lekko słodkawa fasolka w parze ze słonym serem daje bardzo ciekawe wrażenia smakowe – koniecznie spróbujcie! Sprawdzi się, jako dodatek do dań głównych, bądź też jako oddzielne danie/przystawka.


Zobaczcie też:

Sałatka z brokułem i serem feta

Tarta ze szpinakiem i serem feta


Przepis na sałatkę z fasolką szparagową

Drukuj przepis
Porcji: 3 Czas gotowania: 10 minut

Składniki

  • - fasolka szparagowa Poltino (400g) - w sezonie możecie użyć świeżej
  • - 100 g sera typu feta
  • - sezam po posypania sałatki
  • - oliwa z oliwek do polania sałatki
  • - pieprz

Przepis

1

Fasolkę gotujemy do miękkości i czekamy, aż wystygnie.

2

Ser kroimy w kostkę i mieszamy składniki.

3

Całość posypujemy sezamem, pieprzem i polewamy oliwą.

*wpis powstał we współpracy z marką Poltino

  
    

Może ci się spodobać

3 komentarze

  • Reply
    Anna T.
    30/12/2017 at 11:18

    Pyszna, szybka i prosta przekąska 🙂
    Dla mnie feta jest zbyt mocna w smaku dlatego przełamałam ją odrobiną poszatkowanej czerwonej cebuli.

    • Reply
      Kasia Nowakowska
      02/01/2018 at 09:42

      Dobry pomysł 🙂

    • Reply
      Tom
      21/07/2022 at 21:05

      Zamiast fety można użyć sera sałatkowego typu greckiego – będzie mniej slony

    Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top