Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że połączenie sera feta z fasolką szparagową może być tak smaczne! Delikatna i lekko słodkawa fasolka w parze ze słonym serem daje bardzo ciekawe wrażenia smakowe – koniecznie spróbujcie! Sprawdzi się, jako dodatek do dań głównych, bądź też jako oddzielne danie/przystawka.
Zobaczcie też:
Sałatka z brokułem i serem feta
Tarta ze szpinakiem i serem feta
Przepis na sałatkę z fasolką szparagową
Drukuj przepisSkładniki
- - fasolka szparagowa Poltino (400g) - w sezonie możecie użyć świeżej
- - 100 g sera typu feta
- - sezam po posypania sałatki
- - oliwa z oliwek do polania sałatki
- - pieprz
Przepis
1
Fasolkę gotujemy do miękkości i czekamy, aż wystygnie.
2
Ser kroimy w kostkę i mieszamy składniki.
3
Całość posypujemy sezamem, pieprzem i polewamy oliwą.
*wpis powstał we współpracy z marką Poltino
3 komentarze
Anna T.
30/12/2017 at 11:18Pyszna, szybka i prosta przekąska 🙂
Dla mnie feta jest zbyt mocna w smaku dlatego przełamałam ją odrobiną poszatkowanej czerwonej cebuli.
Kasia Nowakowska
02/01/2018 at 09:42Dobry pomysł 🙂
Tom
21/07/2022 at 21:05Zamiast fety można użyć sera sałatkowego typu greckiego – będzie mniej slony