Na szybko/ Owoce/ Przekąski/ Przystawki/ Sałatki

Carpaccio z arbuza z serem feta

przepis carpaccio z arbuza i serem feta

Carpaccio z arbuza z serem feta to niezwykle efektowna i nieoczywista przekąska na lato. Jest niesamowicie soczysta i orzeźwiająca – na letnie upały jak znalazł! Możecie przygotować ją na grilla, przyjęcie z rodziną czy znajomymi, ale także śmiało możecie traktować to arbuzowe carpaccio jako kolacja czy przekąska w środku dnia. Do tego przepisu musicie użyć arbuza, który nie zawiera dużej ilości pestek lub ma małe, białe pestki, które nie są wyczuwalne. Przygotowanie przepisu zajmie Wam dosłownie kilkanaście minut, a zachwyci każdego! 🙂 Smacznego!

Tutaj filmik jak je zrobić!

Zobacz też:

Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią

Koktajl arbuzowy – alkoholowy

Sałatka makaronowa z serem feta i granatem

Przepis na carpaccio z arbuza z serem feta

Drukuj przepis
Porcji: 4-6 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • ćwiartka małego arbuza
  • 100 g sera feta
  • mała czerwona cebula
  • garść obranych pistacji
  • oliwa z oliwek
  • listki mięty do ozdoby

Przepis

1

Arbuza oddzielamy od skóry. Kroimy go w cienkie plastry.

2

Cebulę kroimy na ćwiartki i siekamy w paseczki. Nakładamy na arbuza.

3

Ser feta kruszymy na składniki.

4

Pistacje siekamy i posypujemy całość.

5

Ozdabiamy listkami mięty i polewamy oliwą z oliwek.

przepis carpaccio z arbuza i serem feta
przepis carpaccio z arbuza i serem feta
przepis carpaccio z arbuza i serem feta
  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top