Carpaccio z arbuza z serem feta to niezwykle efektowna i nieoczywista przekąska na lato. Jest niesamowicie soczysta i orzeźwiająca – na letnie upały jak znalazł! Możecie przygotować ją na grilla, przyjęcie z rodziną czy znajomymi, ale także śmiało możecie traktować to arbuzowe carpaccio jako kolacja czy przekąska w środku dnia. Do tego przepisu musicie użyć arbuza, który nie zawiera dużej ilości pestek lub ma małe, białe pestki, które nie są wyczuwalne. Przygotowanie przepisu zajmie Wam dosłownie kilkanaście minut, a zachwyci każdego! 🙂 Smacznego!
Zobacz też:
Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią
Sałatka makaronowa z serem feta i granatem
Przepis na carpaccio z arbuza z serem feta
Drukuj przepisSkładniki
- ćwiartka małego arbuza
- 100 g sera feta
- mała czerwona cebula
- garść obranych pistacji
- oliwa z oliwek
- listki mięty do ozdoby
Przepis
Arbuza oddzielamy od skóry. Kroimy go w cienkie plastry.
Cebulę kroimy na ćwiartki i siekamy w paseczki. Nakładamy na arbuza.
Ser feta kruszymy na składniki.
Pistacje siekamy i posypujemy całość.
Ozdabiamy listkami mięty i polewamy oliwą z oliwek.
0 komentarzy