Na szybko/ Przekąski/ Przystawki

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i serkiem śmietankowym, stanie się jedną z Waszych ulubionych. Do przygotowania tej pasty potrzebujecie jedynie tuńczyka z puszki w sosie własnym, serka naturalnego do kanapek, koperku oraz soli i pieprzu do smaku. Pasta kanapkowa z tuńczykiem może być podawana na dowolnym pieczywie (polecam bagietkę) lub także na krakersach – w takim kształcie na pewno będzie zjawiskową przekąską. Niekiedy na domówkach pastę podaję po prostu w małej miseczce, a goście mają do wyboru z czym pastę zjedzą – czy z pieczywem czy krakersami. Polecam Wam ten pyszny i prosty przepis na pastę kanapkową 🙂 Smacznego!

Zobacz też:

Menu na imprezę – propozycje przepisów

Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem

Carpaccio z wędzonego łososia

Przepis na pastę kanapkową z tuńczykiem

Drukuj przepis
Czas gotowania: 10 minut

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym - ok. 170 g
  • opakowanie serka kanapkowego śmietankowego - ok. 135 g
  • garść koperku i koperek do ozdoby
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

1

Tuńczyka i serek przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekany drobno koperek, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

2

Pastę możecie podawać na pieczywie, krakersach, a także w miseczce, jako smarowidło.

 

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top