Pasta kanapkowa z tuńczykiem i serkiem śmietankowym, stanie się jedną z Waszych ulubionych. Do przygotowania tej pasty potrzebujecie jedynie tuńczyka z puszki w sosie własnym, serka naturalnego do kanapek, koperku oraz soli i pieprzu do smaku. Pasta kanapkowa z tuńczykiem może być podawana na dowolnym pieczywie (polecam bagietkę) lub także na krakersach – w takim kształcie na pewno będzie zjawiskową przekąską. Niekiedy na domówkach pastę podaję po prostu w małej miseczce, a goście mają do wyboru z czym pastę zjedzą – czy z pieczywem czy krakersami. Polecam Wam ten pyszny i prosty przepis na pastę kanapkową 🙂 Smacznego!
Zobacz też:
Menu na imprezę – propozycje przepisów
Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem
Carpaccio z wędzonego łososia
Przepis na pastę kanapkową z tuńczykiem
Drukuj przepisSkładniki
- puszka tuńczyka w sosie własnym - ok. 170 g
- opakowanie serka kanapkowego śmietankowego - ok. 135 g
- garść koperku i koperek do ozdoby
- sól i pieprz do smaku
Przepis
Tuńczyka i serek przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekany drobno koperek, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Pastę możecie podawać na pieczywie, krakersach, a także w miseczce, jako smarowidło.
2 komentarze
Marta
03/01/2021 at 00:15Ta pasta jest przepyszna 🙂 robię ją bardzo często
Kasia Nowakowska
09/01/2021 at 12:52Dziękuję 🙂