Boże Narodzenie/ Dania z rybą/ Na szybko/ Przekąski/ Przystawki

Carpaccio z wędzonego łososia


Łososia kocham pod wszelkimi postaciami. Na surowo, wędzonego czy pieczonego. To zdecydowanie mój smak. Po nowym roku przywiozłam pysznego, wędzonego łososia z nad morza – musiałam zrobić z niego carpaccio 🙂 Kilka chwil i mamy smaczne i wykwintne danie!


Zobacz też: Pieczony łosoś na kanapki

Przepis na carpaccio z wędzonego łososia

Drukuj przepis
Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut

Składniki

  • ok. 50-100 g wędzonego łososia na zimno
  • kilka kaparów
  • parmezan w płatkach
  • koperek
  • oliwa z oliwek
  • cytryna

Przepis

1

Łososia kroimy w cienkie plasterki i rozkładamy na talerzu.

2

Na rybę kładziemy posiekane kapary, posypujemy ją koperkiem oraz parmezanem.

3

Polewamy odrobiną oliwy z oliwek oraz sokiem z cytryny.

  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top