Na szybko/ Śniadania

Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką

Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką jest przepyszna! Robi się ją ekspresowo. Doskonała na śniadanie, przekąskę czy kolację. Taką pastę możecie zrobić także na imprezę i podać ją przykładowo na bagietkach. Pasty jajeczne zaliczam do moich ulubionych dań na śniadania, serwowane z jeszcze ciepłym pieczywem, posmarowanym masłem… smakują rewelacyjnie! Lubię także pasty jajeczne z rybą, jak na przykład tuńczykiem z puszki czy makrelą, jednak przy tej z makrelą jest dość sporo pracy, przy wyjmowaniu ości, ale oczywiście się opłaca poświęcić na to czas 🙂 Niżej link do przepisu.


Zobacz też:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta z makreli wędzonej z jajkami

Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem

Przepis na pastę jajeczną z groszkiem

Drukuj przepis
Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • 4 jajka
  • pół puszki groszku konserwowego
  • 1/4 średniej cebulki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

1

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.

2

Do jajek dodajemy groszek oraz posiekaną cebulkę.

3

Dodajemy majonez, mieszamy oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Otrzymuj przepisy na swojego maila!

FreshMail.pl
 
Top