Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką jest przepyszna! Robi się ją ekspresowo. Doskonała na śniadanie, przekąskę czy kolację. Taką pastę możecie zrobić także na imprezę i podać ją przykładowo na bagietkach. Pasty jajeczne zaliczam do moich ulubionych dań na śniadania, serwowane z jeszcze ciepłym pieczywem, posmarowanym masłem… smakują rewelacyjnie! Lubię także pasty jajeczne z rybą, jak na przykład tuńczykiem z puszki czy makrelą, jednak przy tej z makrelą jest dość sporo pracy, przy wyjmowaniu ości, ale oczywiście się opłaca poświęcić na to czas 🙂 Niżej link do przepisu.
Zobacz też:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Pasta z makreli wędzonej z jajkami
Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem
Przepis na pastę jajeczną z groszkiem
Drukuj przepisSkładniki
- 4 jajka
- pół puszki groszku konserwowego
- 1/4 średniej cebulki
- 2-3 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przepis
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
Do jajek dodajemy groszek oraz posiekaną cebulkę.
Dodajemy majonez, mieszamy oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
0 komentarzy