Pasty jajeczne wręcz uwielbiam, a ta pasta z makreli wędzonej z jajkami jest moją ulubioną. Mogłabym się nią zajadać codziennie na śniadanie. Najważniejsze podczas przyrządzania pasty, jest przygotowanie ryby i dokładne oddzielenie jej od ości, aby podczas jedzenia nie napotkać niemiłych niespodzianek kujących w przełyk.
Zobaczcie też: Pasta jajeczna z tuńczykiem
Przepis na pastę z makreli
Drukuj przepisSkładniki
- mała wędzona makrela
- 4 jajka na twardo
- 4 ogórki konserwowe
- mała cebulka
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
Przepis
1
Z makreli pozbywamy się ości i rwiemy ją na mniejsze kawałeczki.
2
Ugotowane jajka, ogórki oraz cebulkę siekamy w kostkę.
3
Całość mieszamy, łączymy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
4
Podajemy z kleksem majonezu oraz szczypiorkiem - albo w salaterce, albo na kanapkach, czy jako przekąska na krakersach.
5 komentarzy
Lidka z Rodzinką
24/04/2020 at 20:15Wspaniała pasta! Schodzi migiem☺
Kasia Nowakowska
24/04/2020 at 21:58Dziękuję za opinię 🙂
Kasia
31/07/2018 at 16:41Wygląda pysznie, też uwielbiam rybkę makrelkę,
Filip
31/05/2017 at 10:12Wygląda pysznie! na pewno spróbuje 🙂 Zapraszam do zerknięcie na moją stronę z ciekawymi przepisami
Filip
31/05/2017 at 10:13Wygląda pysznie! na pewno spróbuje 🙂 Zapraszam do zerknięcie na moją stronę z ciekawymi przepisami https://upieczmy.pl