Na szybko/ Śniadania

Pasta jajeczna z czerwoną fasolą

pasta jajeczna z czerwoną fasolą

Pasta jajeczna z czerwoną fasolą to mój kolejny przepis na pyszne śniadanie lub kolację. Lubię pasty jajeczne z tego względu, że można dodawać do nich różnorodne składniki, a finalnie i tak będą smaczne. Do moich past jajecznych zazwyczaj dodaje majonez, ostrzejszy w smaku. Jednak jeżeli jesteście na diecie lub z jakichkolwiek powodów unikacie majonezu, możecie go zastąpić jogurtem naturalnym, z tym, że wtedy pastę będzie należało mocniej doprawić solą i pieprzem. Pasta jajeczna z czerwoną fasolą smakuje najlepiej z pieczywem posmarowanym masłem – niebo w gębie!


Zobacz też:

Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem

Pasta z makreli wędzonej z jajkami

Wrapy piknikowe z pastami z kremowych serków

Przepis na pastę jajeczną z czerwoną fasolą

Drukuj przepis
Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • 6 jajek
  • mała cebulka
  • 150 g czerwonej fasoli z puszki
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

1

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy drobno. Składniki mieszamy i dodajemy fasolę oraz majonez.

2

Dokładnie mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.

pasta jajeczna z czerwoną fasolą

 

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top