Śniadania

Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem

Lubię pasty jajeczne przede wszystkim dlatego, że można dowolnie je komponować, dodając ulubione dodatki. Dziś u mnie pasta jajeczna z tuńczykiem 🙂 Smacznego!


Składniki na kilka osób:

  • 7 jajek
  • 2-3 ogórki kiszone
  • mała cebula
  • pół puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Krok 1

Gotujemy jajka na twardo, obieramy, siekamy w małą kostkę. Kroimy w kostkę cebulę oraz ogórki. Tuńczyka wyjmujemy z puszki i rozdrabiamy.

Krok 2

Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiając solą i pieprzem. Podajemy posypane rzeżuchą bądź szczypiorkiem.


pasta_jajeczna_przepis_2

  
    

Może ci się spodobać

1 komentarz

  • Reply
    Dorota
    20/03/2018 at 21:50

    Oprócz majonezu dodaję także musztardę, podkręca trochę smak 🙂 pasuje mi tu także bardziej czerwona cebulka o ile ją mam w zanadrzu 😉

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top