Lubię pasty jajeczne przede wszystkim dlatego, że można dowolnie je komponować, dodając ulubione dodatki. Dziś u mnie pasta jajeczna z tuńczykiem 🙂 Smacznego!
Składniki na kilka osób:
- 7 jajek
- 2-3 ogórki kiszone
- mała cebula
- pół puszki tuńczyka w sosie własnym
- 2-3 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Krok 1
Gotujemy jajka na twardo, obieramy, siekamy w małą kostkę. Kroimy w kostkę cebulę oraz ogórki. Tuńczyka wyjmujemy z puszki i rozdrabiamy.
Krok 2
Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiając solą i pieprzem. Podajemy posypane rzeżuchą bądź szczypiorkiem.
1 komentarz
Dorota
20/03/2018 at 21:50Oprócz majonezu dodaję także musztardę, podkręca trochę smak 🙂 pasuje mi tu także bardziej czerwona cebulka o ile ją mam w zanadrzu 😉