Śniadania

Frittata z boczkiem, bazylią i cebulą

Frittata z boczkiem to bardzo smaczne śniadanie. Wszelkie dania jajeczne uwielbiam przede wszystkim za to, że są proste w przygotowaniu.
Składniki:
– 2 plasterki boczku pokrojone w kostkę
– kilkanaście posiekanych listków bazylii
– pół małej cebuli pokrojonej w pióra
– łyżka parmezanu
– 2 łyżki bułki tartej
– 2 jaja
– sól, pieprz
Wszystkie składniki mieszamy i wlewamy na dobrze rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron około 3-5 minut pod przykryciem. Podajemy z ketchupem 🙂
Smacznego!
Życzę udanej niedzieli!
  
    

Może ci się spodobać

11 komentarzy

  • Reply
    Agna
    13/05/2012 at 14:24

    Zapraszam Cię do zabawy w „11 pytań” 🙂 Szczegóły znajdziesz u mnie na blogu: http://notatnik-kuchenny.blogspot.com/2012/05/otagowana.html

  • Reply
    Lovelykate
    28/04/2012 at 19:53

    Przepyszne śniadanie. Uwielbiam 🙂

  • Reply
    burczymiwbrzuchu
    28/04/2012 at 14:51

    Uwielbiam frittaty 🙂

  • Reply
    worldcuisine
    23/04/2012 at 15:36

    pysznie to wygląda!!!

    Zapraszam do obserwowania mojego nowego kulinarnego bloga 🙂
    ja oczywiście obserwuje ;*

  • Reply
    Maggie
    22/04/2012 at 17:47

    Lubie takie dania – nie bez znaczenia jest fakt, ze pomagaja w czyszczeniu lodowki z resztek 🙂

  • Reply
    Dorota
    22/04/2012 at 15:21

    bardzo smakowicie

  • Reply
    Shyfull
    22/04/2012 at 13:03

    boska! na śniadanie i kolację idealna 😉

  • Reply
    Dusia
    22/04/2012 at 12:15

    do wypróbowania:)

  • Reply
    Brenia
    22/04/2012 at 11:51

    Może i skromna, ale za to jakie pyszne smaki 🙂

  • Reply
    Iwona [Escapade Gourmande]
    22/04/2012 at 10:34

    Jaka tam skromna… 😉 Pyszna! Pozdrawiam 🙂

  • Reply
    Kasia S,
    22/04/2012 at 10:18

    frittata dobra rzecz. Uwielbiam podjadać jej resztki na zimno z lodówki. Pozdrawiamy Tapenda

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top