Frittata z boczkiem to bardzo smaczne śniadanie. Wszelkie dania jajeczne uwielbiam przede wszystkim za to, że są proste w przygotowaniu.
Składniki:
– 2 plasterki boczku pokrojone w kostkę
– kilkanaście posiekanych listków bazylii
– pół małej cebuli pokrojonej w pióra
– łyżka parmezanu
– 2 łyżki bułki tartej
– 2 jaja
– sól, pieprz
Wszystkie składniki mieszamy i wlewamy na dobrze rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron około 3-5 minut pod przykryciem. Podajemy z ketchupem 🙂
Smacznego!
Życzę udanej niedzieli!
11 komentarzy
Agna
13/05/2012 at 14:24Zapraszam Cię do zabawy w „11 pytań” 🙂 Szczegóły znajdziesz u mnie na blogu: http://notatnik-kuchenny.blogspot.com/2012/05/otagowana.html
Lovelykate
28/04/2012 at 19:53Przepyszne śniadanie. Uwielbiam 🙂
burczymiwbrzuchu
28/04/2012 at 14:51Uwielbiam frittaty 🙂
worldcuisine
23/04/2012 at 15:36pysznie to wygląda!!!
Zapraszam do obserwowania mojego nowego kulinarnego bloga 🙂
ja oczywiście obserwuje ;*
Maggie
22/04/2012 at 17:47Lubie takie dania – nie bez znaczenia jest fakt, ze pomagaja w czyszczeniu lodowki z resztek 🙂
Dorota
22/04/2012 at 15:21bardzo smakowicie
Shyfull
22/04/2012 at 13:03boska! na śniadanie i kolację idealna 😉
Dusia
22/04/2012 at 12:15do wypróbowania:)
Brenia
22/04/2012 at 11:51Może i skromna, ale za to jakie pyszne smaki 🙂
Iwona [Escapade Gourmande]
22/04/2012 at 10:34Jaka tam skromna… 😉 Pyszna! Pozdrawiam 🙂
Kasia S,
22/04/2012 at 10:18frittata dobra rzecz. Uwielbiam podjadać jej resztki na zimno z lodówki. Pozdrawiamy Tapenda