Mięsa/ Obiady

Skrzydełka miodowe z curry

Skrzydełka miodowe z curry to mała odmiana dla tradycyjnego kurczaka. Miałam ochotę na słodko-ostre smaki i wyszło bardzo smacznie, polecam 🙂
Marynata:
– łyżka sosu sojowego
– łyżka sosu słodkie chili
– łyżka miodu
– łyżka curry
– szczypta soli i pieprzu
– 4 skrzydełka
– 2 torebki ryżu (rodzaj wg. uznania), doprawione curry i solą
Marynujemy skrzydełka około godziny. Po tym czasie wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię. Podsmażamy10 minut z jednej strony. Następnie dusimy około 15 minut. Podajemy z ryżem
Szybko, smacznie i prosto! 🙂
  
    

Może ci się spodobać

8 komentarzy

  • Reply
    Emcia Pichci!
    31/05/2012 at 06:13

    fajny pomysł na obiad!

  • Reply
    Lovelykate
    19/05/2012 at 10:04

    Uwielbiam mieszanki słodko-ostre.
    Skrzydełka wyglądają pysznie 🙂

  • Reply
    worldcuisine
    17/05/2012 at 19:03

    o ja musi być pychotka!

    Zapraszam 😉

  • Reply
    Shyfull
    16/05/2012 at 12:54

    uwielbiam słono – ostre smaki ;] ..jednak z kurczaka wybrałabym porządne udeczko ;P

  • Reply
    Karmel-itka.
    15/05/2012 at 17:31

    oj, nie pogardzę takimi skrzydełkami! wyborne.

  • Reply
    na gazie
    15/05/2012 at 08:47

    pycha 🙂 uwielbiam skrzydelka .. duzo ludzi nie je tej czesci kurczaka .. ja nie rozumiem dlaczego

  • Reply
    Kamila
    15/05/2012 at 06:03

    Ale pysznie!

  • Reply
    Nemi
    14/05/2012 at 18:51

    Słodko-pikantnie, mniam!

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top