Skrzydełka miodowe z curry to mała odmiana dla tradycyjnego kurczaka. Miałam ochotę na słodko-ostre smaki i wyszło bardzo smacznie, polecam 🙂
Marynata:
– łyżka sosu sojowego
– łyżka sosu słodkie chili
– łyżka miodu
– łyżka curry
– szczypta soli i pieprzu
– 4 skrzydełka
– 2 torebki ryżu (rodzaj wg. uznania), doprawione curry i solą
Marynujemy skrzydełka około godziny. Po tym czasie wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię. Podsmażamy10 minut z jednej strony. Następnie dusimy około 15 minut. Podajemy z ryżem
Szybko, smacznie i prosto! 🙂
8 komentarzy
Emcia Pichci!
31/05/2012 at 06:13fajny pomysł na obiad!
Lovelykate
19/05/2012 at 10:04Uwielbiam mieszanki słodko-ostre.
Skrzydełka wyglądają pysznie 🙂
worldcuisine
17/05/2012 at 19:03o ja musi być pychotka!
Zapraszam 😉
Shyfull
16/05/2012 at 12:54uwielbiam słono – ostre smaki ;] ..jednak z kurczaka wybrałabym porządne udeczko ;P
Karmel-itka.
15/05/2012 at 17:31oj, nie pogardzę takimi skrzydełkami! wyborne.
na gazie
15/05/2012 at 08:47pycha 🙂 uwielbiam skrzydelka .. duzo ludzi nie je tej czesci kurczaka .. ja nie rozumiem dlaczego
Kamila
15/05/2012 at 06:03Ale pysznie!
Nemi
14/05/2012 at 18:51Słodko-pikantnie, mniam!