Sezon truskawkowy kocham. I polskie truskawki! Choć najbardziej lubię te prosto z krzaczka 😉 Myśląc o moim lubym, przygotowałam coś na słodko.
Naleśniki:
– szklanka wody gazowanej
– szklanka mleka
– 1,5 szklanki mąki
– 2 jajka
– szczypta/dwie soli
Mus truskawkowy:
– truskawki
– cukier
– kilka listków mięty
Ugniatamy truskawki widelcem i mieszamy z cukrem.
Nadzienie:
– twaróg
– śmietana
– cukier
– cukier waniliowy do smaku
Złożyłam naleśniki w rożki, podgrzałam na patelni na masełku i polałam zimnym musem.
Mniam.
Lekko, słodko, wiosennie.
Polecam!
agata
13/04/2012 at 13:52zrobione, zjedzone, pychota!!
olesia
23/01/2012 at 19:15oo to co ja i moja rodzinka lubia naj naj naj
wysmienite .. smaka juz se narobilam:)
ilka
06/06/2011 at 09:09Uwielbiam takie naleśniki:)
Ola
26/05/2011 at 19:19i to jest z pewnością to, co tygryski lubią najbardziej! 🙂
goh.
25/05/2011 at 19:38pycha:) naleśniki i truskaweczki ze śmietaną, mhmmm…:) (u nas truskawy jeszcze cholernie drogie, więc jeszcze chwilę muszę poczekać:)
Agna
25/05/2011 at 18:00narobiłaś mi apetytu na naleśniki z truskawkami:)