Zapraszam po kolejną porcję łatwych nadzień do jajek faszerowanych 🙂
Inne przepisy:
Jajka nadziewane suszonymi pomidorami, kolendrą i szalotką
Jajko nadziewane ze szczypiorkiem – składniki:
- 4 jajka
- łyżka majonezu
- mały pęczek szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
- majonez do dekoracji
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i pozbywamy się żółtek, które mieszamy ze szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku i wkładamy w białka jajek. Dekorujemy majonezem.
Jajko nadziewane z suszonymi pomidorami – składniki:
- 4 jajka
- 4 pomidory suszone w zalewie
- łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- majonez do dekoracji
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i pozbywamy się żółtek, które blendujemy z suszonymi pomidorami oraz oliwą. Doprawiamy do smaku i wkładamy w białka jajek. Dekorujemy majonezem.
1 komentarz
Kasia
13/03/2018 at 18:22Na pewno będą na moim świątecznym stole.