Przystawki/ Śniadania/ Wielkanoc

Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami

Zapraszam po kolejną porcję łatwych nadzień do jajek faszerowanych 🙂

Inne przepisy:

Jajka nadziewane suszonymi pomidorami, kolendrą i szalotką

Jajka nadziewane pieczarkami


Jajko nadziewane ze szczypiorkiem – składniki:

  • 4 jajka
  • łyżka majonezu
  • mały pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • majonez do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i pozbywamy się żółtek, które mieszamy ze szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku i wkładamy w białka jajek. Dekorujemy majonezem.


Jajko nadziewane z suszonymi pomidorami – składniki:

  • 4 jajka
  • 4 pomidory suszone w zalewie
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • majonez do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i pozbywamy się żółtek, które blendujemy z suszonymi pomidorami oraz oliwą. Doprawiamy do smaku i wkładamy w białka jajek. Dekorujemy majonezem.


jajka_faszerowane_przepisjajka_faszerowane_przepis_2

 

Może ci się spodobać

1 komentarz

  • Reply
    Kasia
    13/03/2018 at 18:22

    Na pewno będą na moim świątecznym stole.

     
  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top