Sałatka z jajek, pora i kukurydzy znika ekspresowo! Zdążyłam ją zrobić i po chwili jej nie było… Człowiek nie może się opamiętać 🙂 Pyszna, szybka, prosta, taka jak lubię! Idealnie smakuje z pieczywem posmarowanym masłem, w zasadzie można potraktować jako pastę jajeczną – w zależności od okazji. W jednej i drugiej wersji doskonale się sprawdzi. Przepis na sałatkę podesłała mi na Facebooku Agnieszka Grzegorzek – bardzo dziękuję Ci za inspirację 🙂
Przepisy czytelników będę publikować mniej więcej dwa razy w miesiącu. Jeżeli zatem masz ciekawy przepis, którym chcesz podzielić się ze światem, śmiało, pisz do mnie! Może to właśnie wybiorę Twój przepis do przygotowania 🙂
Zobacz też:
Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką
Pasta z makreli wędzonej z jajkami
Przepis na sałatkę z jajek, pora i kukurydzy
Drukuj przepisSkładniki
- 4 jajka
- biała część pora
- pół puszki kukurydzy
- łyżka majonezu
- łyżka jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
Przepis
1
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. Por sparzamy wrzątkiem i również drobno kroimy.
2
Dodajemy kukurydzę oraz majonez i jogurt. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
2 komentarze
Iwona
23/01/2021 at 11:50Hej, mam pytanie: pol puszki kukurydzy to ile gramow bedzie do tego przepisu. Puszki maja rozne gramatury.
Kasia Nowakowska
08/02/2021 at 15:05200 g