Sałatki/ Śniadania/ Wielkanoc

Sałatka z jajek, pora i kukurydzy

Sałatka z jajek, pora i kukurydzy znika ekspresowo! Zdążyłam ją zrobić i po chwili jej nie było… Człowiek nie może się opamiętać 🙂 Pyszna, szybka, prosta, taka jak lubię! Idealnie smakuje z pieczywem posmarowanym masłem, w zasadzie można potraktować jako pastę jajeczną – w zależności od okazji. W jednej i drugiej wersji doskonale się sprawdzi. Przepis na sałatkę podesłała mi na Facebooku Agnieszka Grzegorzek – bardzo dziękuję Ci za inspirację 🙂


Przepisy czytelników będę publikować mniej więcej dwa razy w miesiącu. Jeżeli zatem masz ciekawy przepis, którym chcesz podzielić się ze światem, śmiało, pisz do mnie! Może to właśnie wybiorę Twój przepis do przygotowania 🙂


Zobacz też:

Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką

Pasta z makreli wędzonej z jajkami

Przepis na sałatkę z jajek, pora i kukurydzy

Drukuj przepis
Porcji: 3 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • 4 jajka
  • biała część pora
  • pół puszki kukurydzy
  • łyżka majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

1

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. Por sparzamy wrzątkiem i również drobno kroimy.

2

Dodajemy kukurydzę oraz majonez i jogurt. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

 

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top