Przystawki/ Sałatki

Sałatka z buraków, rukoli, sera pleśniowego

Sałatka z buraków, rukoli, sera pleśniowego – w sam raz na przyjęcie czy grilla. Oblana miodowo-musztardowym sosem to smaczne połączenie. Nie jesteś przekonany do buraczków? Jest szansa, że jednak zmienisz zdanie 😉 To sałatkowe połączenie skradło serca wszystkich gości na jednym, rodzinnym przyjęciu. Doskonale dobrane składniki tworzą przepyszne połączenie smaków. Słodkie buraczki, ostry ser pleśniowy oraz słodki sos miodowo-musztardowy. Do sałatki oprócz rukoli możecie użyć także szpinaku lub roszponki. Całość sałatki możecie posypać także czymś chrupkim, jak na przykład posiekane migdały, płatki migdałów czy orzechy włoskie. Mam nadzieję, że po przygotowaniu raz tego przepisu, będziecie po niego wracać częściej. To prawdziwe niebo w gębie!


Zobacz też:

Sałatka owocowa – hit imprezy!

Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu

Sałatka makaronowa z serem feta i granatem

Przepis na sałatkę z buraków, rukoli i sera pleśniowego

Drukuj przepis
Czas gotowania: 1 godzina

Składniki

  • buraki
  • rukola
  • ser pleśniowy
  • sos miodowo-musztardowy: 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka miodu, łyżka musztardy, łyżka octu balsamicznego

Przepis

1

Buraki gotujemy do miękkości i kroimy w cienkie plastry. Układamy na talerzu.

2

Posypujemy rukolą oraz serem pleśniowym.

3

Składniki sosu łączymy i polewamy sałatkę.

10598250_358046397675790_276760051_n

  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top