Lifestyle/ Wydarzenia

#WrocloveFoodlove

Tydzień temu bawiłam się we Wrocławiu, a uściśląjąc, bawiłam się gotujac razem z Ewą, Pauliną, Marcinem i Tomkiem na zjeździe foodtrucków.

DSC_3276

Przygotowałam sałatkę z pomarańczy, selera naciowego i oliwek. Seler naciowy podobnie jak romanesco na Żoliborzu Artystycznym, wzbudzał spore zainteresowanie. Ciesze się, że nie boimy się próbować produktów niestandardowych. Widzę że społeczeństwo jest coraz bardziej otwarte na nowości.

9

Drugim daniem, które serwowałam były gofry z bekonem w syropie klonowym. Pomysl Marcina, a wspólne wykonanie.

Smakowity Kąsek przygotowała zupę meksykańska z kukurydzy z dodatkiem popcornu. Byli chętni po dokładkę 🙂 

Magiczny Składnik jest mistrzem mięs. Po raz kolejny zachwycił aromatyczną wieprzowina. Nie wiem skąd bierze tyle cierpliwości na tak wyszukane dania. Polędwiczki podał  z puree z topinambura oraz musem malinowym.

13 (1)

Ciastko z kremem zachwyciła brownie i muffinkami, które rozeszły się w mig.

8

Dziękuję ekipie Cooklet i Oczekując za odwiedziny, takie gesty się pamięta 🙂

16

Wrocław taki piękny… 😉

* zdjęcia udostepnione przez Jakuba z Oczekując.

  
    

Może ci się spodobać

1 komentarz

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top