Po raz kolejny ciasto francuskie. Na brak czasu idealnie mi przypasowało 😉 Połączenie gruszki i ostrzejszego sera bardzo lubię!
Składniki
– gruszka
– kozi ser
– opakowanie ciasta fracuskiego
– białko
– cukier
Z ciasta francuskiego wycinamy kółka, mniejsze, literatką. Następnie na połowę z nich nakładamy kawałek gruszki oraz sera. Przykrywamy pozostalym ciastem i sklejamy boki. Wykładamy na blaszce, smarujemy białkiem, posypujemy cukrem i pieczemy w około 200-220 stopniach 10-15 minut.
Smacznego!
4 komentarze
muffinandmuffins.blogspot.com
03/09/2014 at 20:42super połączanie! 🙂
Kasia Nowakowska
03/09/2014 at 20:45Też lubię 🙂 Znajdziesz też u mnie sałatkę z gruszką, serem pleśniowym i szpinakiem 🙂
Portal o Assassin's Creed
21/08/2014 at 09:27Mmm, ciasto francuskie jest PYCHAAA! Muszę to zrobić. Dzięki za przepis!
gin
15/08/2014 at 20:43Jakie śliczne 🙂