Wypieki

Ciasto francuskie z gruszką i kozim serem

Po raz kolejny ciasto francuskie. Na brak czasu idealnie mi przypasowało 😉 Połączenie gruszki i ostrzejszego sera bardzo lubię!

Składniki
– gruszka
– kozi ser
– opakowanie ciasta fracuskiego
– białko
– cukier

Z ciasta francuskiego wycinamy kółka, mniejsze, literatką. Następnie na połowę z nich nakładamy kawałek gruszki oraz sera. Przykrywamy pozostalym ciastem i sklejamy boki. Wykładamy na blaszce, smarujemy białkiem, posypujemy cukrem i pieczemy w około 200-220 stopniach 10-15 minut.

Smacznego!

  
    

Może ci się spodobać

4 komentarze

  • Reply
    muffinandmuffins.blogspot.com
    03/09/2014 at 20:42

    super połączanie! 🙂

    • Reply
      Kasia Nowakowska
      03/09/2014 at 20:45

      Też lubię 🙂 Znajdziesz też u mnie sałatkę z gruszką, serem pleśniowym i szpinakiem 🙂

  • Reply
    Portal o Assassin's Creed
    21/08/2014 at 09:27

    Mmm, ciasto francuskie jest PYCHAAA! Muszę to zrobić. Dzięki za przepis!

  • Reply
    gin
    15/08/2014 at 20:43

    Jakie śliczne 🙂

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top