Wydarzenia

Weź się za wołowinę

Kulinarna Bitwa Blogerów zakończyła się niespodziewanie, moim 3 miejscem. Pierwszy raz wygrałam konkurs kulinarny – to niesamowicie cieszy!

Cała akcja zorganizowana była niestandardowo. Myślałam, że w momencie wybicia godziny 18 każdy weźmie się za noże i zacznie przyrządzać danie, tymczasem… zaproszono nas na poczęstunek i lampkę wina. Poczęstunek nie byle jaki, wołowina znakomitej jakości, takiej nawet nie trzeba przyprawiać. Niebo w gębie. Pisząc to już cieknie mi ślinka.

Zerknijcie na fotorelację!

Nasza ekipa. Szefowie kuchni, organizatorzy i ósemka blogerów.

WK2B77291

Czujecie ten aromat?  🙂

WK2B7736

A więc biorę się do akcji! Ozorek czeka!

WK2B7776

Teraz doprawiam sos. Może rozmaryn? Czemu nie!

WK2B7778

I jeszcze puree. Marchewka i imbir.

WK2B7749

To co, która pierwsza serwuje? Ponoć ostatni są pierwszymi, ale ja chyba pójdę na pierwszy ogień…

WK2B7742

Ałć, nie mam blendera. Sąsiedzie, pożyczysz? 😉 Widzę, że masz dwa!

WK2B7801

No dobrze, czas nakładać i wydawać.

Na talerzu puree z marchwi i imbiru, ugotowany ozorek, podmażany na maśle z czosnkiem, do tego sos cytrynowy z mascarpone, chilli i rozmarynem. Przyznam, że sama nie spodziewałam się takie efektu. Danie zrobię na dniach i zaprezentuję przepis.

WK2B7848

No to teraz pora na werdykt.

WK2B7918

Kuchnia Bazylii zajmuje 3 miejsce! Wow! 🙂 Grill Webera to nie byle jaka nagroda!

WK2B7943

Dziękuję za wyróżnienie, a także gratuluję pozostałym zwycięzcom – Tomkowi z Magiczny Składnik, Asi z Na cztery widelce i Agnieszce z Muffinkowi Fetysh.

Mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze w takim składzie!

Zdjęcia wykonał Łukasz Król.

 

Może ci się spodobać

2 komentarze

  • Reply
    Blog Roku 2014 – dlaczego? | Kuchnia Bazylii
    02/02/2015 at 15:06

    […] był rokiem, w którym po raz pierwszy wzięłam udział w konkursie kulinarnym na żywo! Przepis przygotowywałam pierwszy raz w życiu – zupełnie jak Master Chef! Haha. O […]

     
  • Reply
    Włoskie makarony – warsztaty kulinarne | Kuchnia Bazylii
    23/01/2015 at 09:24

    […] W Akademii Kulinarnej Whirpool zdarzyło mi się być już kilkakrotnie, zarówno na warsztatach organizowanych przez właścicieli, a także eventach przeprowadzanych przez firmy zewnętrzne, jak na przykład Bitwa Blogerów – Weź się za wołowinę. […]

     
  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top