Przekąski/ Przystawki

Gruszki z serem gorgonzola i orzechami

Przepis na gruszki zapiekane z gorgonzolą i orzechami

Gruszki z serem gorgonzola i orzechami to pyszna przekąska na ciepło, nie tylko na jesienne wieczory. Przygotowanie zapiekanych gruszek z serem pleśniowym jest bardzo proste. Jeśli lubicie połączenie owoców z serami, na pewno gruszki wejdą do Waszego menu na stałe. Po zapieczeniu gruszek polejcie je koniecznie syropem klonowym lub miodem, dla podbicia smaków.


Obserwuj mnie – bądź na bieżąco!


Zobacz też:

Sałatka z buraczkami i gorgonzolą

Sałatka z gruszką i serem pleśniowym

Sałatka z serem halloumi

Przepis na gruszki z serem gorgonzola i orzechami

Drukuj przepis
Porcji: 6 Czas gotowania: 20 minut

Składniki

  • 3 gruszki
  • 100 sera gorgonzola
  • Garść orzechów włoskich/ laskowych/ arachidowych bez soli
  • Kilka gałązek rozmarynu
  • Syrop klonowy lub miód

Przepis

1

Gruszki kroimy na pół i wydrążamy gniazda nasienne.

2

Owoce faszerujemy serem, posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi oraz rozmarynem.

3

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180° na 20 min.

4

Po wyjęciu przekładamy na talerze i polewamy syropem klonowym lub miodem.

Przepis na gruszki zapiekane z gorgonzolą i orzechami
Przepis na gruszki zapiekane z gorgonzolą i orzechami
  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top