Przekąski/ Przystawki/ Śniadania

Grzanki z krewetkami

(ten przepis nie został jeszcze oceniony)
Do krewetek miałam kilka podejść, zanim je pokochałam. Jednak prawdą jest, że do pewnych smaków należy dojrzeć, tak samo jak kiedyś nie znosiłam czosnku, a dziś? Nie wyobrażam sobie, aby mi go zabrakło w kuchni.

Składniki:
– bagietka
– 250g krewetek koktajlowych
– łyżka klarowanego masła
– masło do smarowania pieczywa
– 2 ząbki czosnku
– plasterek świeżego imbiru
– koperek
– łyżka soku z cytryny
– sól, pieprz
Czosnek oraz imbir siekamy na drobną kostkę i podsmażamy na patelni do zeszklenia. Następnie zwiększamy ogień i smażymy krewetki około 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
Kromki pieczywa smarujemy masłem i nakładamy na nie gotowe krewetki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego około 200 stopni  na 5-10 minut, aż bułka będzie chrupiąca.
Posypujemy koperkiem i już! 🙂

 

  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top