Desery/ Owoce/ Wypieki

Muffiny bananowo-czekoladowe

(ten przepis nie został jeszcze oceniony)
Wiadomo, że domowe wypieki są niezastąpione w poprawianiu nastroju, szczególnie w chłodne wieczory. Dosłownie kilka minut przygotowania ciasta, wrzucenie ulubionych dodatków do środka, pół godziny w piekarniku i mamy przepyszne muffiny!
Składniki (12 sztuk):
– 2 szklanki mąki
– szklanka oleju
– szklanka jogurtu naturalnego
– jajko
– szczypta soli
– łyżeczka sody
– pół szklanki cukru pudru (może być więcej, jeżeli lubimy na bardzo słodko)
– pół czekolady mlecznej posiekanej na drobno
– banan pokrojony w kostkę
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki ciasta, aby powstała jednolita konsystencja. Kiedy będzie gotowa dodajemy czekoladę i banana. Mieszamy i wlewamy do muffinkowych foremek. Pieczemy w piekarniku z temroobiegiem około 30 minut w 170 stopniach (piekarnik gazowy – 190 stopni).
Smacznego na niedzielę! 🙂
  
    

Może ci się spodobać

7 komentarzy

  • Reply
    Magda
    25/04/2017 at 09:06

    banan i czekolada ni ema nic lepszego:)

  • Reply
    after.thoughts
    28/05/2014 at 12:49

    wyjęłam po 15min bo już były ciemne z wierzchu nie wiem co by było po 30 z termoobiegiem O_o

  • Reply
    Kącik kulinarny
    20/01/2013 at 18:20

    zjadła bym tak pięknie wyglądają 🙂

    • Reply
      Bazylia
      23/01/2013 at 18:35

      Fakt, wyjątkowo mi wyrosły 🙂

  • Reply
    Ola
    14/01/2013 at 14:03

    fajne!

  • Reply
    asiathinksthings.com
    13/01/2013 at 17:47

    uwielbiam te muffinki z czekoladą i bananami. Są proste i najlepsze na świecie! Pięknie CI wyrosły! Pozdrawiam serdecznie, Asia

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top