Śniadania/ Śniadania na słono/ Śniadania z jajkiem

Jajka sadzone z serem feta i pomidorkami

jajka sadzone z serem feta przepis

Jajka sadzone z serem feta i pomidorkami to jedna z moich wariacji na temat jajek sadzonych. To połączenie smakuje najlepiej ze świeżym, chrupiącym pieczywem posmarowanym masłem lub polanym odrobiną oliwy z oliwek. To ciekawa odmiana od szakszuki, którą już doskonale znacie. 🙂 Zapraszam po przepis.

Obserwuj mnie – bądź na bieżąco!


Zobacz też:

Szakszuka z cukinią

Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend

Jajka sadzone na pomidorach

Przepis na jajka sadzone z serem feta i pomidorkami

Drukuj przepis
Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka gałązek rozmarynu
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 4 jajka
  • 100 g sera feta
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

1

Masło i oliwę rozgrzewamy na patelni. Podsmażamy na niej posiekane ząbki czosnku, dodajemy gałązkę rozmarynu i smażymy około minuty.

2

Na patelnię dodajemy pomidorki przekrojone na pół i smażymy 5 minut.

3

Następnie wbijamy kolejno jajka i posypujemy je serem feta. Przykrywamy na 5 minut i smażymy na średnim ogniu.

4

Jajka podajemy ozdobione rozmarynem lub innymi ziołami, posypane pieprzem. Sól może nie być konieczna, bo feta sama w sobie jest słona.

jajka sadzone z serem feta przepis
  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top