Wiadomo, że domowe wypieki są niezastąpione w poprawianiu nastroju, szczególnie w chłodne wieczory. Dosłownie kilka minut przygotowania ciasta, wrzucenie ulubionych dodatków do środka, pół godziny w piekarniku i mamy przepyszne muffiny!
Składniki (12 sztuk):
– 2 szklanki mąki
– szklanka oleju
– szklanka jogurtu naturalnego
– jajko
– szczypta soli
– łyżeczka sody
– pół szklanki cukru pudru (może być więcej, jeżeli lubimy na bardzo słodko)
– pół czekolady mlecznej posiekanej na drobno
– banan pokrojony w kostkę
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki ciasta, aby powstała jednolita konsystencja. Kiedy będzie gotowa dodajemy czekoladę i banana. Mieszamy i wlewamy do muffinkowych foremek. Pieczemy w piekarniku z temroobiegiem około 30 minut w 170 stopniach (piekarnik gazowy – 190 stopni).
Smacznego na niedzielę! 🙂
7 komentarzy
Magda
25/04/2017 at 09:06banan i czekolada ni ema nic lepszego:)
after.thoughts
28/05/2014 at 12:49wyjęłam po 15min bo już były ciemne z wierzchu nie wiem co by było po 30 z termoobiegiem O_o
Kącik kulinarny
20/01/2013 at 18:20zjadła bym tak pięknie wyglądają 🙂
Bazylia
23/01/2013 at 18:35Fakt, wyjątkowo mi wyrosły 🙂
Ola
14/01/2013 at 14:03fajne!
asiathinksthings.com
13/01/2013 at 17:47uwielbiam te muffinki z czekoladą i bananami. Są proste i najlepsze na świecie! Pięknie CI wyrosły! Pozdrawiam serdecznie, Asia
Bazylia
23/01/2013 at 18:35😉