Mięsa/ Obiady

Pierś z kurczaka z mango i imbirem

(ten przepis nie został jeszcze oceniony)
Z Portugalii przyjechało do mnie mango. Nie przepadam za jego słodko-mdłym smakiem, także samego bym nie zjadła. Zaczęłam szukać czegoś w internecie. Trafiłam na kurczaka z mango w delikatnym sosie.
Składniki:
– pół piersi z kurczaka
– mango
– imbir (ja użyłam świeżego)
– 2 łyżeczki papryki ostrej
– 2 łyżeczki cukru
– jogurt naturalny
– ryż, według uznania
Pierś kurczaka kroimy w kostkę. Zalewamy jogurtem i posypujemy papryką. Mieszamy i odstawiamy na około 15 minut. Mango także kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Dodajemy imbir i cukier. Smażymy, aż nabierze lekko złotego koloru. Następnie na patelnie dodajemy kurczaka. Smażymy wszystko do momentu, aż mięso będzie miękkie. Sos gotowy.
Dodajemy do ugotowanego ryżu.
Bardzo smaczne i lekkie danie. Szybkie w przygotowaniu. Całość robiłam około 40 minut.
Smacznego! 🙂
  
    

Może ci się spodobać

  • Anonymous
    18/04/2014 at 16:25

    dzisiaj zaliczone, pyszotka polecam!

  • olesia
    01/07/2012 at 13:46

    lubie takie polaczenia:)

  • Top