Sałatka ze szparagami i serem feta to doskonały pomysł na lekki obiad czy kolację. Idealna również, jako dodatek do mięs w sezonie grillowym. Świeża, lekka, do przygotowania w kilka chwil. Warzywa połączone z serem feta, czerwoną cebulą oraz kawałkami orzechów włoskich to pyszne połączenie. Sałatkę podałam z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, jednak możecie ją serwować ze swoimi ulubionymi sosami jak winegret czy balsamico. Smacznego!
Zobacz też inne pomysły na świeże sałatki:
Sałatka z gruszką i serem pleśniowym
Sałatka ze szparagami i truskawkami
Sałatka ze szparagami i fetą
Drukuj przepisSkładniki
- pęczek szparagów
- garść pomidorków koktajlowych
- 150 g sera feta/typu feta
- czerwona cebula
- kilka orzechów włoskich
- pieprz
- oliwa z oliwek
Przepis
Ze szparagów odrywamy zdrewniałe końce. Gotujemy je 5 minut w osolonej wodzie.
Pomidorki kroimy na pół. Ser feta kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w plasterki. Orzechy siekamy.
Układamy składniki na talerzu, zaczynając od szparagów. Dodajemy pomidorki, ser, cebulę i orzechy.
Całość pieprzymy i polewamy oliwą z oliwek.
0 komentarzy