Sałatki/ Zdrowe sałatki

Sałatka ze szparagami i fetą

Sałatka ze szparagami i fetą

Sałatka ze szparagami i serem feta to doskonały pomysł na lekki obiad czy kolację. Idealna również, jako dodatek do mięs w sezonie grillowym. Świeża, lekka, do przygotowania w kilka chwil. Warzywa połączone z serem feta, czerwoną cebulą oraz kawałkami orzechów włoskich to pyszne połączenie. Sałatkę podałam z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, jednak możecie ją serwować ze swoimi ulubionymi sosami jak winegret czy balsamico. Smacznego!

Zobacz też inne pomysły na świeże sałatki:

Sałatka z gruszką i serem pleśniowym

Sałatka ze szparagami i truskawkami

Sałatka z serem halloumi

Sałatka ze szparagami i fetą

Drukuj przepis
Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • pęczek szparagów
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 150 g sera feta/typu feta
  • czerwona cebula
  • kilka orzechów włoskich
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Przepis

1

Ze szparagów odrywamy zdrewniałe końce. Gotujemy je 5 minut w osolonej wodzie.

2

Pomidorki kroimy na pół. Ser feta kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w plasterki. Orzechy siekamy.

3

Układamy składniki na talerzu, zaczynając od szparagów. Dodajemy pomidorki, ser, cebulę i orzechy.

4

Całość pieprzymy i polewamy oliwą z oliwek.

Sałatka ze szparagami i fetą
Sałatka ze szparagami i fetą
Sałatka ze szparagami i fetą
  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top