Mini kanapeczki na krakersach to idealna, imprezowa propozycja przekąski lub też przystawki do dobrego obiadu lub wina. Tak przygotowane krakersy znikną ze stołu bardzo szybko, bowiem trudno tym kanapeczkom odmówić uroku, a wiemy przecież, że je się oczami 🙂
Do swoich mini kanapeczek możecie użyć dowolnych krakersów, ja natomiast wykorzystałam niedawno poznane hiszpańskie krakersy Daveiga Mrinerias z oliwą z oliwek bez soli. Przewagą tych krakersów jest to, że nie namakają, więc mamy pewność, że kanapeczka oblana sosem balsamicznym czy posmarowana hummusem, nie rozpadnie się. Dodatkowo krakersy Marineras produkowane są z wysokiej jakości składników, w 100% naturalnych (bez GMO, bez dodatków: bez konserwantów i barwników), bez dodatku cukru i o obniżonej zawartości soli w porównaniu do innych produktów z tej kategorii. Zapraszam po smaczne inspiracje! Smacznego!
Zobacz też:
Pasta kanapkowa z tuńczykiem
Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów
Roladki z tortilli z szynką i serem
Przepis na mini kanapeczki na krakersach
Drukuj przepisSkładniki
- krakersy
- bazylia lub inne zioła do ozdoby
- PRZEPIS 1: szynka długodojrzewająca, ostry ser, pomidory koktajlowe
- PRZEPIS 2: hummus, oliwki
- PRZEPIS 3: sos balsamiczny, truskawki, brzoskwinie
Przepis
Na krakersy nakładamy kolejno składniki, tak aby utworzyć z nich apetyczne kanapeczki. Ozdabiamy ziołami.
0 komentarzy