Przekąski/ Sałatki

Wrapy z kapusty – CoolWrap

Jakiś czas temu na Dniach Otwartych Bejo Zaden, miałam okazję poznać odmianę kapusty (CoolWrap) specjalnie wyselekcjonowaną do wrapów. Charakteryzuje się ona tym, że jest miękka, delikatna i posiada mało unerwień, dlatego też bardzo łatwo się ją zwija. Polecana jest również do kanapek czy sałatek. Od jakiegoś czasu znajdziecie ją w dużych Biedronkach (Warszawa, Kraków), Selgrosach czy Delikatesach Centrum.

Dziś przygotowałam dla Was wrapy z kapusty z dodatkiem świeżych warzyw i serka śmietankowego. To doskonały pomysł na zdrową przekąskę. Zapewniam Was, że zaskoczycie nią wszystkich znajomych 🙂

Inspiracji na przepisy z CoolWrap szukajcie także na stronie producenta.

Przepis na wrapy z kapusty

Drukuj przepis
Porcji: kilkanaście małych wrapów Czas gotowania: 20 minut

Składniki

  • kapusta Cool Wrap - charakteryzuje się płaskim wyglądem
  • świeża marchewka
  • świeży ogórek
  • serek śmietankowy
  • papryka słodka
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

1

Z kapusty odkrajemy boki, aby uzyskać kształt kwadratu. Odrywamy płaty kapusty i zalewamy wrzątkiem do zmięknięcia - tak na około 20 sekund.

2

W międzyczasie serek doprawiamy papryką słodką, pieprzem i solą. Marchew i ogórka obieramy i kroimy w słupki.

3

Serek rozsmarowujemy na płatach, a następnie kładziemy na nie ogórka i marchewkę. Zawijamy w taki sposób jak gołąbki.

4

Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.

Porady

Z pozostałej kapusty można zrobić bigos czy sałatkę.

wrapy_salata

  
    

Może ci się spodobać

3 komentarze

  • Reply
    Renata
    25/09/2016 at 13:45

    Genialne! Proste i po prostu genialne! Ja teraz z aplikacją Kcalmar gotuję. POlecam, może kogoś zainspiruję!

  • Reply
    Anna Ewelina Wilczyńska
    21/09/2016 at 16:09

    Ależ to smacznie wygląda!

    Zapraszam serdecznie
    na mojego bloga 🙂 blog
    lifestylowy

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top