Przekąski/ Sałatki

Wrapy z kapusty – CoolWrap

(ten przepis nie został jeszcze oceniony)

Jakiś czas temu na Dniach Otwartych Bejo Zaden, miałam okazję poznać odmianę kapusty (CoolWrap) specjalnie wyselekcjonowaną do wrapów. Charakteryzuje się ona tym, że jest miękka, delikatna i posiada mało unerwień, dlatego też bardzo łatwo się ją zwija. Polecana jest również do kanapek czy sałatek. Od jakiegoś czasu znajdziecie ją w dużych Biedronkach (Warszawa, Kraków), Selgrosach czy Delikatesach Centrum.

Dziś przygotowałam dla Was wrapy z kapusty z dodatkiem świeżych warzyw i serka śmietankowego. To doskonały pomysł na zdrową przekąskę. Zapewniam Was, że zaskoczycie nią wszystkich znajomych 🙂

Inspiracji na przepisy z CoolWrap szukajcie także na stronie producenta.

Przepis na wrapy z kapusty

Drukuj przepis
Porcji: kilkanaście małych wrapów Czas gotowania: 20 minut

Składniki

  • kapusta Cool Wrap - charakteryzuje się płaskim wyglądem
  • świeża marchewka
  • świeży ogórek
  • serek śmietankowy
  • papryka słodka
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

1

Z kapusty odkrajemy boki, aby uzyskać kształt kwadratu. Odrywamy płaty kapusty i zalewamy wrzątkiem do zmięknięcia - tak na około 20 sekund.

2

W międzyczasie serek doprawiamy papryką słodką, pieprzem i solą. Marchew i ogórka obieramy i kroimy w słupki.

3

Serek rozsmarowujemy na płatach, a następnie kładziemy na nie ogórka i marchewkę. Zawijamy w taki sposób jak gołąbki.

4

Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.

Porady

Z pozostałej kapusty można zrobić bigos czy sałatkę.

wrapy_salata

  
    

Może ci się spodobać

3 komentarze

  • Reply
    Renata
    25/09/2016 at 13:45

    Genialne! Proste i po prostu genialne! Ja teraz z aplikacją Kcalmar gotuję. POlecam, może kogoś zainspiruję!

  • Reply
    Anna Ewelina Wilczyńska
    21/09/2016 at 16:09

    Ależ to smacznie wygląda!

    Zapraszam serdecznie
    na mojego bloga 🙂 blog
    lifestylowy

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top