Na szybko/ Obiady

Makaron z krewetkami i pomidorkami oraz czosnkiem

Makaron z krewetkami i pomidorkami oraz czosnkiem to danie, które przygotujecie w 15 minut. Do tego przepisu nie potrzebujecie również dużej ilości składników. Więc przepis jest szybki oraz łatwy, a wiem, że takie lubicie 🙂 Smak daniu nadaje masło z oliwą, czosnek oraz chili. Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi smakuje najlepiej podany od razu do przygotowaniu. Sekret tego dania tkwi w jego świeżości. Spróbujcie koniecznie go przygotować. Jeżeli nie przepadacie za ostrymi smakami, pomińcie dodawanie chili, ale zamiast niej dodajcie słodką paprykę.

Zobaczcie również inne przepisy z użyciem krewetek:

Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą

Risotto z krewetkami i cukinią

Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni

Przepis na makaron z krewetkami i pomidorkami oraz czosnkiem

Drukuj przepis
Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • 2 garście/opakowanie obranych, mrożonych krewetek
  • 2 garście pomidorków koktajlowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • bazylia do ozdoby
  • szczypta chili
  • sól i pieprz
  • makaron do podania

Przepis

1

Krewetki odmrażamy. Pomidorki kroimy na pół. Czosnek kroimy na cieniutkie plasterki.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem, a następnie wrzucamy na nią czosnek i smażymy kilka minut do zeszklenia, aby puścił smak.

3

Następnie na patelnię dodajemy krewetki oraz pomidorki - smażymy około 5 minut intensywnie mieszając. Doprawiamy chili, solą i pieprzem.

4

Tak przygotowane składniki łączymy z ugotowanym makaronem i dokładnie mieszamy. Danie posypujemy bazylią i świeżo zmielonym pieprzem.

 

Może ci się spodobać

1 komentarz

  • Reply
    Magdalena
    02/01/2020 at 20:39

    prosto i pysznie!

     
  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top