Na szybko/ Owoce/ Śniadania

Placuszki z banana i płatków owsianych

Placuszki z banana i płatków owsianych to placuszki, które zrobione są wyłącznie z trzech bazowych składników! Przygotowuje się je za pomocą blendera, aby miały gładką i puszystą konsystencje. Idealne na leniwe, weekendowe śniadania. Smakują doskonale z syropem klonowym i owocami – świeżymi, jak i mrożonymi. Można również podawać je z jogurtami wszelkiego typu lub z dżemem. Takie placuszki możecie z powodzeniem zabrać do pracy na drugie śniadanie, są smaczne na ciepło, jak i na zimno. Placuszki z banana i płatków owsianych przygotowuje się w około 15 minut. Z podanych proporcji wyjdzie około 14 placuszków. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu – gwarantuję, że każdy wielbiciel słodkich śniadań będzie zachwycony 🙂 Smacznego!

Zobacz też:

Owocowy deser z nasionami chia

FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami

Przepis na placuszki z banana i płatków owsianych

Drukuj przepis
Porcji: 14 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • 90 g płatków owsianych
  • 3 jajka
  • 230 g banana (2 duże banany)
  • płaska łyżeczka sody
  • olej rzepakowy do smażenia

Przepis

1

Płatki łączymy z jajkiem i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy do nich pokrojone w kawałki banany oraz sodę - blendujemy do połączenia się składników. Odstawiamy na 5 minut.

2

Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy porcje placuszków za pomocą łyżki do lodów/małej łyżki wazowej.

3

Placuszki smażymy po 2-3 minuty z jednej strony, aż się zrumienią. Smażcie je na średnim ogniu, aby się zbytnio nie przypaliły.

4

Podajemy z ulubionymi dodatkami: syropem klonowym, jogurtem, owocami.

 

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top