Dania bez mięsa/ Na szybko/ Obiady

Kaszotto z podgrzybkami

Kaszotto z podgrzybkami

Kaszotto z podgrzybkami to smaczna propozycja od marki The Green Woodpecker Trill. Jest to szybki sposób na aromatyczny obiad, który zrobi się praktycznie sam. Bardzo rzadko gotuję z torebek, bo jak wiemy, większość z nich ma wątpliwy skład, jednak w tym przypadku składniki są w 100% naturalne! Skład kaszotto z podgrzybkami to: kasza gryczana biała 89%, podgrzybek brunatny suszony 5,2%, warzywa suszone 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka pietruszki). Po samym wsypaniu składników na patelnię, uwalnia się aromat grzybów oraz warzyw. Kaszotto możecie kupić na stronie, której adres podałam wyżej – obecnie wysyłka jest gratis 🙂 Polecam także risotto z tej serii.

Kaszotto sprawdzi się, jako oddzielne danie lub też część dania – ja podałam go w towarzystwie pieczonej polędwiczki wieprzowej.


Zobacz też:

Risotto z kurkami

Wołowina z kurkami z pęczakiem

Przepis na kaszotto z podgrzybkami

Drukuj przepis
Porcji: 2-3 Czas gotowania: 20 minut

Składniki

  • opakowanie Kaszotto z podgrzybkami The Green Woodpecker Trill
  • 3 łyżki oleju
  • około 500 ml bulionu
  • garść parmezanu (opcjonalnie)
  • łyżka masła
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki do wykończenia dania

Przepis

1

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kaszotto przez kilka minut do zeszklenia. Następnie całość zalewamy chochlą bulionu.

2

Następnie dalej podlewamy kaszotto bulionem – sukcesywnie po 1 chochelce – do ponownego wchłonięcia płynu.

3

Kiedy kasza jest już miękka, dodajemy masło oraz parmezan. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy.

Porady

Danie można przygotować tak jak klasyczne risotto, z użyciem białego wina.

Kaszotto z podgrzybkamiKaszotto z podgrzybkamiKaszotto z podgrzybkami

*wpis powstał we współpracy z marką The Green Woodpecker Trill.
  •  
  •  
  •  

Może ci się spodobać

2 komentarze

  • Reply
    Aniamaluje
    22/01/2019 at 21:34

    O i to jakos wyglada

    • Reply
      Kasia Nowakowska
      22/01/2019 at 22:23

      I super smakuje, serio! 🙂

    Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top