Kaszotto z podgrzybkami to smaczna propozycja od marki The Green Woodpecker Trill. Jest to szybki sposób na aromatyczny obiad, który zrobi się praktycznie sam. Bardzo rzadko gotuję z torebek, bo jak wiemy, większość z nich ma wątpliwy skład, jednak w tym przypadku składniki są w 100% naturalne! Skład kaszotto z podgrzybkami to: kasza gryczana biała 89%, podgrzybek brunatny suszony 5,2%, warzywa suszone 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka pietruszki). Po samym wsypaniu składników na patelnię, uwalnia się aromat grzybów oraz warzyw. Kaszotto możecie kupić na stronie, której adres podałam wyżej – obecnie wysyłka jest gratis 🙂 Polecam także risotto z tej serii.
Kaszotto sprawdzi się, jako oddzielne danie lub też część dania – ja podałam go w towarzystwie pieczonej polędwiczki wieprzowej.
Zobacz też:
Risotto z kurkami
Wołowina z kurkami z pęczakiem
Przepis na kaszotto z podgrzybkami
Drukuj przepisSkładniki
- opakowanie Kaszotto z podgrzybkami The Green Woodpecker Trill
- 3 łyżki oleju
- około 500 ml bulionu
- garść parmezanu (opcjonalnie)
- łyżka masła
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki do wykończenia dania
Przepis
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kaszotto przez kilka minut do zeszklenia. Następnie całość zalewamy chochlą bulionu.
Następnie dalej podlewamy kaszotto bulionem – sukcesywnie po 1 chochelce – do ponownego wchłonięcia płynu.
Kiedy kasza jest już miękka, dodajemy masło oraz parmezan. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy.
Porady
Danie można przygotować tak jak klasyczne risotto, z użyciem białego wina.
2 komentarze
Aniamaluje
22/01/2019 at 21:34O i to jakos wyglada
Kasia Nowakowska
22/01/2019 at 22:23I super smakuje, serio! 🙂