Dania bez mięsa/ grill/ Na szybko/ Przekąski/ Przystawki

Szaszłyki caprese – idealne na grilla

Szaszłyki caprese to wspaniała i szybka przekąska na imprezy w plenerze. Jest to inna wersja słynnej sałatki caprese – niezwykle widowiskowa, prawda? 🙂 Takie zdrowe szaszłyki będą doskonałym dodatkiem to mięs czy po prostu smaczną przekąską. Przed podaniem szaszłyki polejcie odrobiną oliwy z oliwek lub sosem balsamico. Smacznego! 🙂


Zobacz też:

Pomidory z mozzarellą i sosem koperkowym

Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem

Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką

Przepis na szaszłyki caprese

Drukuj przepis
Czas gotowania: 10 minut

Składniki

  • opakowanie mini mozzarelli
  • pomidorki koktajlowe
  • listki bazylii
  • oliwa z oliwek lub sos balsamico
  • sól i pieprz
  • patyczki do szaszłyków

Przepis

1

Pomidorki i liście bazylii myjemy. Mozzarellę odsączamy z zalewy.

2

Na szaszłyki nakładamy naprzemiennie składniki. Solimy oraz pieprzymy do smaku.

3

Przed podaniem polewamy oliwą z oliwek lub sosem balsamico.

  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top