Szaszłyki caprese to wspaniała i szybka przekąska na imprezy w plenerze. Jest to inna wersja słynnej sałatki caprese – niezwykle widowiskowa, prawda? 🙂 Takie zdrowe szaszłyki będą doskonałym dodatkiem to mięs czy po prostu smaczną przekąską. Przed podaniem szaszłyki polejcie odrobiną oliwy z oliwek lub sosem balsamico. Smacznego! 🙂
Zobacz też:
Pomidory z mozzarellą i sosem koperkowym
Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem
Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką
Przepis na szaszłyki caprese
Drukuj przepisSkładniki
- opakowanie mini mozzarelli
- pomidorki koktajlowe
- listki bazylii
- oliwa z oliwek lub sos balsamico
- sól i pieprz
- patyczki do szaszłyków
Przepis
1
Pomidorki i liście bazylii myjemy. Mozzarellę odsączamy z zalewy.
2
Na szaszłyki nakładamy naprzemiennie składniki. Solimy oraz pieprzymy do smaku.
3
Przed podaniem polewamy oliwą z oliwek lub sosem balsamico.
0 komentarzy