Na szybko/ Sałatki/ Wielkanoc

Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem

Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem jest znakomita podczas wizyty niespodziewanych gości. Zazwyczaj w domu mam wszystkie składniki na nią potrzebne czyli czerwoną fasolę, kukurydze, selera, majonez oraz jajka, które są potrzebne do tej sałatki. To taka awaryjna propozycja, a jakże pyszna!


Zobacz też:

Sałatka makaronowa z serem feta i granatem

Sałatka ryżowa z rybą wędzoną

Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem

Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem

Drukuj przepis
Porcji: 5-10 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • słoik selera w zalewie
  • 3 jajka na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • pieprz do smaku

Przepis

1

Fasolę, kukurydzę oraz selera odsączamy z zalewy i przekładamy do miski.

2

Jajka siekamy w drobną kostkę i mieszamy z warzywami.

3

Dodajemy do składników majonez oraz doprawiamy pieprzem do smaku.

 

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top