Sezon na zimowe trufle właśnie trwa. Jeżeli tylko je zdobędziecie, użyjcie ich, jako dodatku do dobrze Wam znanych dań, jak makaron, jajecznica czy omlet. Świeże i smaczne trufle znajduję w sezonie w delikatesach Smaki Południa.
Zobaczcie też: Świeże trufle – najdroższe grzyby świata. Co z nich zrobić?
Ząbki czosnku siekamy i podsmażamy na maśle. Kiedy się zeszkli dolewamy śmietanki. Gdy śmietanka zacznie się gotować dodajemy ser w drobnych kawałkach. Gotujemy całość do momentu rozpuszczenia sera. Zdejmujemy z ognia. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przekładamy go na patelnię z sosem. Mieszamy. Każdą porcję makaronu posypujemy świeżymi, startymi truflami.Przepis na makaron z truflami
Drukuj przepisSkładniki
Przepis
0 komentarzy