Fit burger wołowy to smaczny przepis dla tych, którzy dbają o linię, a mają niewiele czasu na gotowanie. Wołowina, bułka owsiana i warzywa. Prosto, smacznie i pożywnie. Spróbujcie 🙂
Zobaczcie też: Burgery wieprzowo-wołowe
Przepis na fit burgera wołowego
Drukuj przepisSkładniki
- 100-150 g mielonej wołowiny
- plaster pomidora
- kilka plasterków cebuli
- roszponka lub dowolna sałata/szpinak
- bułka owsiana
- sól i pieprz
Przepis
1
Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet.
2
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka minut z każdej strony.
3
Bułeczkę podgrzewamy w piekarniku lub na drugiej, suchej patelni.
4
Nakładamy na spód bułki roszponkę, kotleta, pomidora i cebulę. Przykrywamy drugą połówką bułki.
Porady
Opcjonalnie, do smaku można dodać łyżeczkę musztardy do środka bułki - na kotlet/roszponkę.
4 komentarze
Amatorka
12/12/2016 at 21:35Proste, a jakie musi być pyszne 😀 Koniecznie muszę spróbować 😉
Kasia Nowakowska
12/12/2016 at 21:39Pisząc ten przepis dopiero sobie uświadomiłam, że ten burger powstaje zaledwie w kilku krokach 😀 Warto go zrobić, bo jest pyszny – oczywiście wołowina musi być dobrej jakości 🙂 Pozdrawiam!