Na szybko/ Śniadania

Smażona kiełbasa z warzywami

Smażona kiełbasa z warzywami to prawdziwy hit! Wasi faceci będą Was nosić na rękach za takie śniadanie czy kolację! Mówię Wam, kanapki z awokado już im się znudziły! 😛 A to danie… niby nic wykwintnego, niby nic odkrywczego, ale smak… zajadaliśmy się oboje i nie ważne było, że godzina dwudziesta dawno minęła. Postanowienie “nie marnuj jedzenia, które masz w lodówce” weszło w życie – takie dania z resztek mogę jeść codziennie 🙂

To danie najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem – pycha!


Zobacz też:

Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend

Nadziewane bułeczki na ciepło

Chleb w jajku | Smak dzieciństwa

Przepis na smażoną kiełbasę z warzywami

Drukuj przepis
Porcji: 2 duże Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • 300 g kiełbasy śląskiej/wawelskiej
  • średnia cebula
  • papryka czerwona
  • połowa małej cukinii
  • szczypta czerwonej papryki
  • sól i pieprz
  • łyżka masła

Przepis

1

Na maśle podsmażamy pokrojoną w plastry kiełbasę, na dużym ogniu, do porządnego zrumienienia.

2

Następnie zmniejszamy gaz i dodajemy na patelnie cebulę pokrojoną w pióra, cukinię i paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy do momentu, aż warzywa lekko zmiękną, około 10 minut.

3

Dodajemy paprykę, sól, pieprz do smaku. Na samym końcu podsmażamy na większym ogniu na rumiano.

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top