Smażona kiełbasa z warzywami to prawdziwy hit! Wasi faceci będą Was nosić na rękach za takie śniadanie czy kolację! Mówię Wam, kanapki z awokado już im się znudziły! 😛 A to danie… niby nic wykwintnego, niby nic odkrywczego, ale smak… zajadaliśmy się oboje i nie ważne było, że godzina dwudziesta dawno minęła. Postanowienie „nie marnuj jedzenia, które masz w lodówce” weszło w życie – takie dania z resztek mogę jeść codziennie 🙂
To danie najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem – pycha!
Zobacz też:
Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend
Nadziewane bułeczki na ciepło
Chleb w jajku | Smak dzieciństwa
Przepis na smażoną kiełbasę z warzywami
Drukuj przepisSkładniki
- 300 g kiełbasy śląskiej/wawelskiej
- średnia cebula
- papryka czerwona
- połowa małej cukinii
- szczypta czerwonej papryki
- sól i pieprz
- łyżka masła
Przepis
Na maśle podsmażamy pokrojoną w plastry kiełbasę, na dużym ogniu, do porządnego zrumienienia.
Następnie zmniejszamy gaz i dodajemy na patelnie cebulę pokrojoną w pióra, cukinię i paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy do momentu, aż warzywa lekko zmiękną, około 10 minut.
Dodajemy paprykę, sól, pieprz do smaku. Na samym końcu podsmażamy na większym ogniu na rumiano.
2 komentarze
JayJay
30/08/2018 at 04:54Szybki i smaczny przepis polecam
Kasia Nowakowska
03/09/2018 at 13:12Dziękuję 🙂