Wczoraj przygotowałam bardzo smaczne, nadziewane bułeczki. Jeżeli chcecie odczarować zwykłe kanapki z szynką i z serem, zróbcie takie same 🙂 Są proste, efektowne i bardzo smaczne. Koniecznie zjedzcie je, kiedy będą jeszcze ciepłe.
Przepis na nadziewane bułeczki
Drukuj przepisSkładniki
- dowolne bułki
- szynka
- ser
- masło
Przepis
1
Nacinamy bułeczki w kilku miejscach.
2
Nacięcia smarujemy masłem i wkładamy w nie szynkę oraz ser.
3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 10 minut - do zrumienienia.
Porady
Bułeczki możecie robić z dowolną wędliną oraz dowolnym serem. Możecie także do masła dodać ziół albo czosnku - bułeczki będą bardziej aromatyczne.
Zobacz też: Masło czosnkowo-ziołowe
3 komentarze
Ela Weronika
12/11/2016 at 18:18Jestem totalną nogą w kuchni, a to jest prościutkie i pyszne, dzięki :).
Kasia Nowakowska
13/11/2016 at 18:19Proszę bardzo 🙂 zapewniam że inne przepisy też nie są trudne, np. Krem brokułowy. Pozdrawiam!
Martyna Orzechowska
20/10/2016 at 22:49Takie bułeczki podobne tylko na słodko zaczęłam produkowac w domu odkąd nie muszę sama ciasta wyrabiać:P Dostaliśmy taki robot kohersen 8001 i tma m.in. taka funkcja