Przekąski/ Śniadania

Nadziewane bułeczki na ciepło

Wczoraj przygotowałam bardzo smaczne, nadziewane bułeczki. Jeżeli chcecie odczarować zwykłe kanapki z szynką i z serem, zróbcie takie same 🙂 Są proste, efektowne i bardzo smaczne. Koniecznie zjedzcie je, kiedy będą jeszcze ciepłe.

Przepis na nadziewane bułeczki

Drukuj przepis
Porcji: 2 Czas gotowania: 15 min

Składniki

  • dowolne bułki
  • szynka
  • ser
  • masło

Przepis

1

Nacinamy bułeczki w kilku miejscach.

2

Nacięcia smarujemy masłem i wkładamy w nie szynkę oraz ser.

3

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 10 minut - do zrumienienia.

Porady

Bułeczki możecie robić z dowolną wędliną oraz dowolnym serem. Możecie także do masła dodać ziół albo czosnku - bułeczki będą bardziej aromatyczne.

buleczki_nadziewane_2


Zobacz też: Masło czosnkowo-ziołowe

  
    

Może ci się spodobać

3 komentarze

  • Reply
    Ela Weronika
    12/11/2016 at 18:18

    Jestem totalną nogą w kuchni, a to jest prościutkie i pyszne, dzięki :).

    • Reply
      Kasia Nowakowska
      13/11/2016 at 18:19

      Proszę bardzo 🙂 zapewniam że inne przepisy też nie są trudne, np. Krem brokułowy. Pozdrawiam!

  • Reply
    Martyna Orzechowska
    20/10/2016 at 22:49

    Takie bułeczki podobne tylko na słodko zaczęłam produkowac w domu odkąd nie muszę sama ciasta wyrabiać:P Dostaliśmy taki robot kohersen 8001 i tma m.in. taka funkcja

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top